HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

6-daagse reis Rome

Rome, de onmisbare mijlpaal op de weg van onze beschaving. Historizon organiseert een reis naar deze ‘eeuwige stad’ met steeds weer nieuwe invalshoeken.
Dit jaar neemt de reis u mee van het keizerlijke Rome naar de tijd van de renaissance. Het is bijzonder om te zien hoe gebouwen elke keer weer hergebruikt worden en hoe op oude fundamenten nieuwe kunstwerken verrijzen die de stad door de eeuwen heen steeds opnieuw een nieuw aanzien geven. Tijdens deze reis met Historizon bezoekt u de absolute hoogtepunten maar ook onbekende pareltjes van Rome.

Met bezoeken aan:

  • Het Forum Romanum
  • Het Vaticaan
  • Villa d'Este en Villa Hadrianus
  • Via Nomentana
  • Ostia Antica
  • Het Capitool

Reisprogramma:

Op maandag verzamelen we ons op Schiphol. Hiervandaan vliegen we rechtstreeks naar Rome en installeren we ons in het hotel. Een eerste verkenning van de stad brengt ons alvast in Romeinse sferen. De Trevifontein ligt op 10 minuten lopen van het hotel.

Dag 2, het Vaticaan

We nemen vandaag alle tijd voor het Vaticaan, de musea, de St. Pieter, de tuinen en de Engelenburcht. Onder leiding van een deskundige zien we niet alleen de kunst en architectuur, maar horen we ook de daarbij behorende verhalen en achtergronden. De dag begint met een bezoek aan de Engelenburcht waar, volgens de overleveringen, op kerstdag 590 de Aartsengel Michaël verscheen en daarmee het einde van de pestepidemie aankondigde. In het Vaticaan bezoeken we ook de tuinen, de Vaticaanse musea en natuurlijk de Sixtijnse kapel. Ook bezoeken we de St. Pieterskerk.

Dag 3, de Via Nomentana, Villa Hadrianus en Villa d’Este

Keizers en Pausen leefden voor een deel buiten Rome. Hier hadden ze de gelegenheid om hun macht en rijkdom onbeperkt te etaleren. Van beide gaan we deze dag een hoogtepunt zien.
We nemen de antieke weg Via Nomentana naar het oosten. Langs deze weg vinden we catacomben uit de vroegchristelijke periode, herinneringen aan de heilige Agnes en het bijzondere mausoleum Santa Constanza. Villa Hadrianus is een paleizencomplex van ruim 120 hectare dat door de bekende keizer Hadrianus buiten Rome is gebouwd. ’s Middags bezoeken we ook de Villa van de pauselijke familie d'Este dat tegen de helling van een heuvel is gebouwd. Fonteinen en waterwerken verfraaien deze schitterende renaissancetuin.

Dag 4, van keizerrijk naar renaissance

Deze dag maken we een bijzondere tijdreis. We beginnen in het Forum Romanum. Hier komt de vroege stadsgeschiedenis goed tot zijn recht. Tegen de helling van de heuvel Palatijn vinden we de antieke resten van het oude Rome.
Via de ruïnes op de Colle Oppio, met daaronder het gouden paleis van Nero trekken we naar de heuvel Celio. Hier vinden we Romeinse huizen uit de derde eeuw met wonderlijk goed geconverseerde fresco's ter nagedachtenis aan de martelaren. Na de lunch wandelen we langs obelisken, waarvan er in Rome meer zijn dan in Egypte.
We hebben deze dag nog een bijzonder bezoek op het programma. In het Mitreo del Circo Massimo zien we veel van de Mithrasverering tijdens de eerste eeuwen van onze jaartelling.

Dag 5, het Capitool

Het Capitool is van oudsher het bestuurlijke centrum van de stad met, rondom het door Michelangelo ontworpen plein, de Capitolijnse musea. We nemen u mee langs deze indrukwekkende kunstcollectie, de beroemde bronzen beelden van Romulus en Remus, het ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius en vele klassieke marmeren beelden.
We bezoeken de Galleria Doria Pamphilj dat gevestigd is in het paleis van de familie Doria waar de wanden gevuld zijn met tal van meesterwerken. In het Palazzo Altemps vinden we kunstverzamelingen van verschillende families.

Dag 6, Ostia

Deze dag bezoeken we Ostia Antica dat in de Romeinse tijd de havenstad van Rome was. De stad is grotendeels bewaard en opgegraven, en is een van de best bewaarde Romeinse steden in Italië. De huizen, tempels, theater en andere gebouwen geven een goede indruk van hoe de steden eruit zagen.
We gebruiken de lunch in de Borgo Ostia, een pittoresk onverwacht middeleeuws stadje. In de loop van de middag reizen we naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland.

Reisinformatie  
Datum: 26 t/m 31 maart 2018 Deze reis is VOL! 
   
Prijs: € 1.345,- p.p. (op basis van 2-persoonskamer)
€ 1.495,- p.p. (op basis van 1-persoonskamer)
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen, gidsen inbegrepen.
Vluchten: Heen: Maandag 26 maart, vlucht AZ107
vertrek Amsterdam 12:05
aankomst Rome: 14:15 uur
Terug: Zaterdag 31 maart, vlucht KL1604
Vertrek Rome: 17:25 uur
Aankomst Amsterdam: 20:00 uur

Aanmelden:

 

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.