HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

5-daagse reis Rome

Rome, de onmisbare mijlpaal op de weg van onze beschaving. Historizon organiseert een reis naar deze ‘eeuwige stad’. Steeds weer met nieuwe invalshoeken. Deze reis neemt u mee van het keizerlijke Rome naar de tijkd van de renaissance. Het is bijzonder om te zien hoe gebouwen elke keer weer hergebruikt worden en hoe op oude fundamenten nieuwe kunstwerken verrijzen die de stad door de eeuwen heen steeds opnieuw een nieuw aanzien geven. 

Reisprogramma:
Op maandag verzamelen we ons op Schiphol. Hiervandaan vliegen we rechtstreeks naar Rome en installeren we ons in het hotel. Een eerste verkenning van de stad brengt ons alvast in Romeinse sferen.

Dag 2
Deze dag maken we een bijzondere tijdreis. We beginnen in het Colosseum, het keizerlijke icoon bij uitstek. Aanlsuiten verkennen we het aangrenzende gebied. Via de ruïnes op de Colle Oppio, met daaronder het gouden paleis van Nero naar de heuvel Celio. Hier vinden we Romeinse huizen uit de derde eeuw met wonderlijk goed geconverseerde fresco's ter nagedachtenis aan de martelaren. Na de lunch wandelen we langs obelisken, waarvin er in Rome meer zijn dan in Egypte. De triomf van het keizerrijk, door de pausen hergebruikt! Ook komen we langs schitterende fonteinen. Ook hier zijn de aquaducten van de keizers hergebruikt door de Pausen voor de fonteinen. 

Dag 3
We nemen vandaag alle tijd voor het Vaticaan. De musea, de St. Pieter, de tuinen en de Engelenburcht. Onder leiding van deskundige Marije van der Vorm zien we niet alleen de kunst en architectuur, maar horen we ook de daarbij behorende verhalen en achtergronden. 

Dag 4
Keizers en Pausen leefden voor een deel buiten Rome. Hier hadden ze de gelegenheid om hun macht en rijkdom onbeperkt te etaleren. Van beide gaan we deze dag een hoogtepunt zien. We hebben vandaag een bus ter beschikking. Keizer Hadrianus bouwde buiten Rome zijn paleizencomplex van ruim 120 hectare. De pauselijke d'Este familie bouwde een villa tegen de helling van een heuvel vol met fresco's die nog steeds verwondering oproepen. 

Dag 5
Het capitool is van oudsher het bestuurlijke centrum van de stad met, rondom het door Michelangelo ontworpen plein, de Capitolijnse musea. We nemen u mee langs deze indrukwekkende kunstcollectie, de beroemde bronzen beelden van Romulus en Remus, het ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius en vele klassieke marmeren beelden. Bovendien heeft u hier een prachtig uitzicht op het Forum Romanun. 

Rome marije van der vormMarije van der Vorm
Als classica heeft Marije een gedegen kennis van de Romeinse wereld. Maar haar grote liefde is de muziek: daarin leerde ze hoe ze haar gehoor onontkoombaar in ieder verhaal kan betrekken. Haar gedreven en flamboyante persoonlijkheid maakt iedere rondleiding tot een uniek feest, waarin ze ook graag vertelt over het leven in Rome van nu.

 

Reisinformatie  
Datum: 23 t/m 27 oktober 2017
Reisleider: Marije van der Vorm 
Prijs: € 995,- p.p. (op basis van 2-persoonskamer)
€ 1095,- p.p. (op basis van 1-persoonskamer)
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen, gidsen inbegrepen.

 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.