HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Vrouwtje van Stavoren2KLEIN

CruiseFriesland1KLEIN

CruiseFrieslandKLEIN

Cruise Friese steden

In 2018 is Leeuwarden, met daarbij eigenlijk heel Friesland, één van de twee Culturele Hoofdsteden van Europa. Historizon sluit daar graag op aan met één van onze historische vaartochten. Hierbij varen we dan van de ‘Hollandse kust’ naar Friesland en over de Friese binnenwateren naar Leeuwarden.

Waar mogelijk bezoeken we tentoonstellingen en evenementen in het kader van dit culturele hoogtij-jaar, zoals de tentoonstelling over het werk van Escher in het Fries Museum in Leeuwarden.

Naast Leeuwarden bezoeken we ook Friese steden als Stavoren, Hindeloopen, Lemmer en Sneek. En dat alles weer met een historische klipper waar u aan boord kunt overnachten.

Het reisprogramma

Dag 1, Monnickendam
‘s Morgens schepen we in aan de kade van de haven van Monnickendam. De pittoreske huizen van dit Zuiderzeestadje brengen u direct in de sfeer van de reis. We varen over het Markermeer naar Enkhuizen, dat we ‘s middags zullen bezoeken.

Dag 2, Stavoren
Het veer van Enkhuizen naar Stavoren heeft oude papieren. Vroeger was hier zelfs een spoorpont waar de trein mee kon. We varen de route van het veer en bezoeken ‘s middags de eerste Friese stad, Stavoren. De bloeitijd van dit stadje lag in de Hanzetijd. Tot de haven verzandde. Een gebeurtenis waarop het verhaal van ‘Het vrouwtje van Stavoren’ berust.

Dag 3, Hindeloopen
We bezoeken vandaag eerst het stadje Hindeloopen. We komen hier de Hindelooper schilderkunst, kostuums en scheepvaarthistorie tegen. Later op de dag zeilen we langs de Friese kust naar Lemmer, waar we de binnenwateren opgaan.

Dag 4, Via Sneek naar Leeuwarden
Over de Friese meren en waterlopen varen we naar Sneek waar we het Fries Scheepvaartmuseum en de Schutterskamer bezoeken. Via het netwerk van vaarten en meren dat Friesland rijk is vervolgen we de tocht naar Leeuwarden. Hier zullen we tegen de avond afmeren.

Dag 5, Leeuwarden
Naast een wandeling door de stad organiseren we een bezoek aan het Fries Museum waar u met een gids de tijdelijke tentoonstelling over Escher bezoekt. Uiteraard kunt u uw verblijf in Friesland eenvoudig nog een aantal dagen verlengen. Wij regelen treinkaartjes voor uw reis van Leeuwarden naar uw bestemming.

Reisinformatie:

Datum: 13 tot en met 17 augustus 2018
Vertrek: Monnickendam 
Prijs: op basis van een 2-persoonskamer: € 795,- p.p.
op basis van een 1-persoonskamer: € 945,- p.p.
Inclusief: In deze reis zijn alle kosten voor vervoer, vaartocht, overnachtingen, maaltijden, gidsen en koffie/thee inbegrepen.

 

 

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.