HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

wenen 1

wenen 2

wenen 3

wenen 4

wenen Nationalbibliothek

wenen schloss belvedere

wenen Schubert Geburtshaus

wenen Staatsoper

wenen stephansdom

Kerst in Wenen

NIEUW! Een exclusieve reis tijdens de donkere decemberdagen naar Wenen.

Op verzoek van een aantal klanten komen we dit jaar met een bijzondere reis tijdens de donkere decemberdagen naar Wenen. Verblijf tijdens de feestdagen in Wenen met een kerstconcert in Schloss Schönbrunn en vaar op oudejaarsavond over de Donau met een galavaartocht. Tijdens uw verblijf organiseren we programma’s over muziek, kunst en architectuur.

Programma:
Met een rechtstreekse vlucht reist u van Amsterdam naar Wenen waar u verblijft in een hotel op korte afstand van het centrum.

Dag 2
Op 24 december kunt u vast in de sfeer komen door een bezoek aan de kerstmarkt. ’s Avonds kunt u desgewenst een kerstavond kerkdienst bijwonen.

Dag 3
Op Eerste Kerstdag bezoeken we Schloss Schönbrunn. U wordt rondgeleid in het paleis dat in deze tijd van het jaar is omgetoverd in kerstsferen. ’s Avonds wordt er een diner geserveerd in het paleis en na afloop woont u een concert bij in de orangerie.

Dag 4
We organiseren een rondleiding in het Kunsthistorisch museum. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om zelf rond te kijken.

Dag 5
Een deskundige gids neemt u deze dag mee door het Wenen van de klassieke muziek. We besteden aandacht aan Haydn, Johann Straus en Schubert in de huizen waar zij woonden.

Dag 6
Deze dag blijven we in en om de Hofburg. We bezoeken de Nationale Bibliotheek dat in verschillende afdelingen tal van schatten herbergt. Ook bekijken we de keizerlijke appartementen rond de Amalienburg die er vandaag de dag nog hetzelfde uit zien als in de tijd van keizer Frans Jozef en keizerin Elisabeth.

Dag 7
Deze dag willen we een bezoek brengen aan het gebouw van de Weense Staatsopera. Een gids vertelt u over de bijzondere architectuur van het gebouw. Een ander architectonische parel is de Stephensdom waar u deze dag ook wordt rondgeleid.

Dag 8
Een bezoek aan het barokke paleizencomplex Belvedere dat ook in deze periode van het jaar schitterend verlicht is.

Dag 9
Op oudejaarsdag sluit u het jaar in stijl af met een galavaartocht over de Donau. Op het schip Admiraal Tegetthoff geniet u van een diner aan boord, live muziek en een prachtig uitzicht op het vuurwerk vanaf de rivier.

Dag 10
Op nieuwjaarsdag reist u tegen het einde van de middag terug naar Nederland.

Reisinformatie:
Datum:   23 december 2017 t/m 1 januari 2018
Vertrek:  van Schiphol Airport
Prijs:      2 persoonskamer: € 2580,- p.p.
              1 persoonskamer: € 2980,- p.p.
Inclusief: In deze 10-daagse reis zijn alle kosten voor vliegtickets, hotels, maaltijden, gidsen, entrees, alle genoemde programmaonderdelen en informatiepakket inbegrepen.
 
 
Form not found or is not published