HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

architecture road street town building city 1335114 pxhereKLEIN

carta marinaKLEIN

LuebeckKLEIN

Hanze-steden in Oost-Duitsland

Reis naar verschillende Hanzesteden

Het middeleeuwse Hanze was een verbond van steden en handelaren die door samenwerking probeerden hun handel te beschermen en uit te breiden. Hiervoor was ook overleg nodig en daarvoor werden regelmatig Hanzedagen georganiseerd. Dit is door de moderne Hanzesteden overgenomen en nu organiseert ieder jaar een andere Hanzestad deze dag. In 2018 is dat Rostock.

Opzet reisprogramma

Dag 1
Een bus brengt het gezelschap van Amersfoort naar Lübeck. Onderweg maken we een stop in Bremerhaven voor een bezoek aan de Hanzekogge die daar in het Scheepvaartmuseum te vinden is. We overnachten in een hotel in Lübeck.

Dag 2, Lübeck
Deze dag brengen we door in de bekende Hanzestad. Een stadswandeling laat u veel van dit rijke verleden zien. Verder bezoeken we de Holsentor en we nemen de tijd voor het Europese Hanzemuseum.

Dag 3, Wismar
Vanuit Lübeck bezoeken we Wismar. Bezienswaardigheden zijn de Nikolaikirche, het op een na hoogste kerkgebouw inbaksteengotiek ter wereld, en de Wasserkunst een paviljoen in Hollandse renaissancestijl.
’s Avonds reizen we door naar Rostock waar we in een hotel overnachten.

Dag 4, Rostock
Deze dag doen we de stad Rostock aan. Ondanks stadsbranden en bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog is het historische karakter van de binnenstad behouden gebleven en is er nog veel baksteen gotiek uit de Hanzetijd te vinden.
Dit jaar is Rostock de gastheer of gastvrouw van de jaarlijkse Hanzedagen en in dat kader wordt er ook het nodige in de stad georganiseerd. Wij maken ’s middags een vaartocht over de Oostzee vanuit de haven van Rostock.

Dag 5, Rügen
Het eiland Rügen is met een brug naar Stralsund tegenwoordig verbonden met het vasteland. De lange geschiedenis van het eiland reikt terug tot de prehistorie met hunebedden die hier te vinden zijn. Ook is het eiland geroemd om het natuurschoon en de witte krijtrotsen.

Dag 6, terugreis
In de loop van de dag keren we met een bus terug naar Nederland. Onderweg maken we een stop in Hamburg voor een bezoek aan het internationale maritieme museum dat is ondergebracht in één van de oudste pakhuizen van de stad.

Reisinformatie:

Datum: maandag 18 t/m zaterdag 23 juni 2018 
Vertrek: Amersfoort
Prijs: op basis van een 2-persoonskamer: € 1.190,- p.p.
op basis van een 1-persoonskamer: € 1.345,- p.p.
Inclusief: In deze reis zijn alle kosten voor vervoer, vaartocht, hotels, maaltijden, gidsen en koffie/thee inbegrepen.

 

 

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.