HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Chatham350jaar

 

Het verbranden van de Engelse vloot voor Chatham The Dutch burn down the English fleet before Chatham June 20 1667 Peter van de Velde

 

Nl HaNA 1.01.02 12589.127 91 Vrede van Breda

 

gEL4A2139

 

Thames Barge off Upnor Castle

We hebben ook een reis een week later rond het evenement 'Medway in Flames'.

banner reis 2

Reis 1, Bijwonen evenementen


Donderdag 8 t/m maandag 12 juni 2017

Tijdens deze reis bezoeken we de verschillende evenementen die georganiseerd worden op en rond de rivier de Medway. Zoals de bestorming van Upnor Castle, een vlootschouw en een roei evenement waarbij de ketting opnieuw doorvaren zal worden.

reisprogramma

Dag 1, donderdag 8 juni

De reis wordt gemaakt per touringcar waarbij we bij Calais het Engels Kanaal oversteken. We rijden dwars door Kent naar de Medway. Op deze dag vinden er verschillende officiële momenten plaats met royals en hoogwaardigheidsbekleders. Waar mogelijk en voldoende interessant zullen we proberen dit bij te wonen.

Dag 2, vrijdag 9 juni

We bezoeken de Historic Dockyards in Chatham. Hier wordt een internationale tentoonstelling ingericht waar de nieuwste inzichten over het verloop van de gebeurtenissen worden gepresenteerd. Hierbij wordt ook veel gebruik gemaakt van Nederlands onderzoek. Verder zullen er deze dag de schepen in Chatham afmeren die meededen aan de zeilrace.

Dag 3, zaterdag 10 juni

Deze dag wonen we de evenementen rondom Upnor Castle bij waar met ‘living history’ de tijd van de aanval wordt uitgebeeld. Vanaf dit kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de rivier op de plek waar het allemaal plaats vond. Het verhaal van 'The Dutch Raid', zoals ze dat hier noemen, wordt aan de hand van een tijdelijke tentoonstelling verteld. Op deze dag vinden er ook roeiwedstrijden op de Medway plaats waarbij de winnaar opnieuw een ketting moet doorvaren.

Dag 4, zondag 11 juni

In de kathedraal van Rochester vindt er een herdenkingsdienst plaats waarbij onder andere het Breda’s Mannenkoor zal optreden. We zijn aan het proberen hier een uitnodiging voor te krijgen. De rest van de dag heeft u de gelegenheid om zelf naar die activiteiten te gaan die u aanspreken.

Dag 5, maandag 12 juni

Afhankelijk van het schema van de activiteiten organiseren we deze dag nog een bezoek voordat we afreizen naar Nederland.

 

Datum: 8 t/m 12 juni 2017
Vertrek: regio Utrecht
regio Den Haag
Prijs: € 1.195,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 1.295,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: In deze 5-reis zijn alle kosten voor vervoer, hotels, maaltijden, gidsen, entrees, deskundige gidsen en koffie/thee inbegrepen.

 

 

 

 

 

Form not found or is not published