HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

gozo

 

10007367 10152101659214582 126077987 o

 

Grandmasters Palace Valletta n10

 

Mdina Cathedral 2

 

malta20island

5-daagse reis Malta

Duizenden jaren Europese historie

Het zonovergoten eiland Malta in de diepblauwe Middellandse zee is een oord met een indrukwekkend verleden dat duizenden jaren terug gaat. Prehistorische bouwwerken, zoals de megalithische tempels van Tarxien, gebouwd vanaf 3600 v.Chr. Vervolgens heeft Malta door de eeuwen heen een belangrijke functie gehad op de grens van Europa en hebben de Puniërs, Romeinen, Moren, Italianen en Engelsen hun stempel op het eiland gedrukt. De schipbreuk van de apostel Paulus in 60 n.C. zou volgens de overlevering op Malta hebben plaatsgevonden, hij zou er een christelijke gemeente hebben gesticht.

In 1530 schonk keizer Karel V het eiland aan de Orde van Sint Jan, die ook wel de Maltezer Orde worden genoemd. Zij bouwden de grote vestingen in onder andere Valletta, Mdina en Rabat op Gozo. De meest roemrijke geschiedenis van het eiland is misschien wel het beleg door het Ottomaanse rijk in 1565. Na een zeer zware strijd wisten de kruisridders het eiland te behouden en werd dit een van de meest geroemde christelijke overwinningen uit de 16e eeuw. De macht van de Kruisridders werd beëindigd door Napoleon Bonaparte, die Malta veroverde op weg naar Egypte.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Malta opnieuw een belangrijke rol toen de Britse marine het eiland ondanks zware luchtaanvallen wist te behouden en zo de scheepvaartroutes over de Middellandse zee open kon houden. Al deze en vele andere verhalen komt u tegen tijdens deze reis naar Malta.

Reisprogramma:
De reis wordt gemaakt per rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol. Tijdens de daaropvolgende dagen maken we verschillende excursies naar plekken op het eiland. We verblijven in een hotel in de wijk Sliema.

Dag 2, Excursie naar Valletta en Malta
De hoofdstad van Malta heeft veel te bieden op cultureel gebied. Zo bezoeken we het paleis van de Grootmeester en de prachtige St. John's Co-Cathedral. Ook bezoeken we het fort Sint Elmo dat zo een belangrijke rol speelde in de belegering van 1565 en het ‘Fortification interpretation Centre’ waar we veel uitleg krijgen over de vestingwerken rond Valletta. Met onze gids Dan Munro maakt u een stadswandeling langs de belangrijkste architectuur van Valletta.

Dag 3, Excursie Gozo
Dit kleinere eiland van de eilandengroep onderscheid zich van Malta door het groenere oppervlak en de rustieke omgeving. Het eiland is per boot te bereiken. We gaan ook naar de hoofdstad van het eiland, Victoria en bezoeken de citadel die zich hier bevindt. Verder bezoeken we onder anderen het ‘Azure Window’.

Dag 4, Excursie megalithische tempels en Mdina
Tijdens deze excursie worden de beroemde prehistorische tempels bezocht zoals de Hagar Qim tempel. Op deze plek zijn een aantal beelden gevonden die een indruk geven van de godsdienst die deze prehistorische voorouders hadden. We brengen een bezoek aan deze voormalige hoofdstad waarbij we onder andere de apostel Paulus volgen met een bezoek aan de St. Paulus Kathedraal en de grot waar hij volgens de traditie verbleef.

Dag 5, Cruise
De dag begint met een mooie cruise waarbij u Valletta goed kunt zien vanaf het water. Daarna is er vrije tijd in Sliema en ’s middags vliegt u terug naar Nederland.

Reisinformatie:

Datum: 2 t/m 7 oktober 2017
Vertrek: Luchthaven Schiphol
Gids: Malta-kenner Dane Munro (NL)
Prijs: € 1245,- p.p. op basis van gebruik 2-persoonskamer
€ 1345,- p.p. op basis van gebruik 1-persoonskamer
Inclusief: In deze prijs zijn alle kosten voor vervoer per bus en vliegtuig inbegrepen, alsook overnachtingen  in goede hotels, alle maaltijden, koffie/thee, alle toegangen en deskundige gidsen.

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor deze reis inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.