HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

2013 04 28 17 08 19

20161020 115239

Bonn model Roman camp

Römisch Germanisches Museum Köln

Grave relief of Iulius Baccus Römisch Germanisches Museum Cologne

Römisch Germanisches Museum Köln 2514 16

Romeinse Limes

Een driedaagse reis met archeologe Diana de Wild naar toonaangevende musea in Bonn, Keulen en Kalkriese

Vanuit geschreven bronnen, archeologische opgravingen en datgene dat er in het landschap overgebleven is hebben we inmiddels een aardig beeld van de Romeinse periode in Noordwest Europa. Tijdens deze reis met archeologe Diana de Wild krijgt u een beeld van het Romeinse leven. Dit doen we zoveel mogelijk aan de hand van originele artefacten die in de diverse musea te vinden zijn.

Programma

Dag 1

Vanaf Utrecht Westraven rijden we per touringcar naar Bonn aan de Rijn waar we een bezoek brengen aan het Rheinisches Landesmuseum. Aan de hand van in deze regio gevonden grafstenen en kunstvoorwerpen neemt Diana u mee door dit museum. Het huidige Bonn is gebouwd op de fundamenten van de Romeinse stad en dat is op verschillende plekken nog goed terug te vinden. Zo bevinden zich onder het Collegium Albertinum de restanten van romeinse thermen en vinden we meer in het noorden de originele bakovens op de plek waar het 1e legioen gelegerd was.

Dag 2

We bezoeken het Romeins-Germaans museum in Keulen. Het museum is gevestigd naast de Dom van Keulen, boven de resten van een Romeinse stadsvilla uit de derde eeuw. De collectie van het museum bevat vele archeologische vondsten van Colonia Claudia Ara Agrippinensium (CCAP), de oude Romeinse stad. Met Diana maken we zowel ’s morgens als ’s middags een rondleiding door het museum. Tussendoor wandelen we door de stad op zoek naar Romeinse sporen.

Dag 3

Deze dag bezoeken we eerst Romeins museum in Haltern, waar een legioenskamp is gevonden. Vervolgens reizen we door naar Kalkriese voor een bezoek aan het Varusmuseum en de plaats waar in het jaar 9 de bekende Varusslag plaats vond.

 

 

Reisinformatie

Datum: 28 t/m 30 september 2017
Vertrek: P+R Westraven
Gids:  Diana de Wild 
Prijs: 2- pers.kamer € 590,- p.p.
1- pers.kamer € 630,- p.p.
Inclusief: Vervoer, hotels, maaltijden, gidsen, entrees, informatiepakket en koffie/thee. 

 

Form not found or is not published