HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

aktief

 

terschelling

 

Terschelling 2

 

waddeneiland

 

borkum

Waddencruise

Een vijfdaagse zeiltocht langs Waddeneilanden in Nederland en Duitsland met een historische klipper

Als vervolg op eerdere reizen die we maakten over de voormalige Zuiderzee organiseren we dit jaar een reis langs verschillende Waddeneilanden. Laat u verrassen in het grootste natuurgebied dat Nederland rijk is door de verhalen die ieder eiland uniek maken. De reis voert van Harlingen naar Vlieland, Terschelling, Schiermonnikoog en het Duitse Workum.

Programma:
Dag 1, Vlieland
De eerste dag vertrekken we vanuit Harlingen. Eventueel is hiervoor een pendel vanuit een goed bereikbare locatie in het westen van het land beschikbaar. We steken de Waddenzee over voor een eerste bezoek aan het eiland Vlieland. Het Tromp’s Huis en de Nicolaaskerk herinneren aan kapiteins uit de zeventiende eeuw die hier van hun pensioen genoten. In het Noordwester Waddencentrum komt u meer te weten over het unieke karakter van de streek. ‘s Avonds varen we naar Terschelling waar het schip voor de nacht blijft liggen.

Dag 2, Terschelling
Tijdens de ochtend in West- Terschelling komt u veel te weten over de ramp die hier in 1666 plaats vond. Daarnaast is er in het Museum ’t Behouden Huys ook aandacht voor de overwintering op Nova Zembla. ‘s Middags trekken we over het eiland heen waarbij het jutten aandacht krijgt. ‘s Avonds proberen we wat te spelevaren op het Wad.

Dag 3, Schiermonnikoog
We varen ‘s morgens naar Schiermonnikoog dat eens zijn naam ontleende aan de monniken met de grijze kappen van het cisterciënzerklooster Claercamp. Deze monnikken brachten het eiland in cultuur. Ook de familie Von Bernstorff komt hier ter sprake. Na de oorlog werd het eiland geconfisqueerd en deed Bechtold Eugen van Bernstorff pogingen om het eiland terug in bezit te krijgen. Dat mislukte.

Dag 4, Borkum
We zeilen verder oostwaarts en bezoeken het eerste Duitse Waddeneiland dat we tegenkomen. Borkum ligt in de monding van de Eems en is net als veel Nederlandse eilanden een populaire vakantiebestemming. Op dit eiland verbindt een smalspoorlijn de haven met de bebouwde kom. In de Hanzetijd was dit eiland een berucht zeeroversnest. Oude vuurtorens laten het belang zien van het eiland voor de navigatie om de Eems te bereiken.

Dag 5, Waddenzee
Deze dag zeilen we terug richting Harlingen. We nemen er de tijd voor en als het tij het schip doet droogvallen wandelen we een stukje over het Wad. Een mooi moment om te genieten van dit nog ongerepte natuurschoon.

Informatie:

Datum: 28 augustus t/m 1 september 2017 
Deze reis is vol! 
Vertrek: Harlingen haven
Prijs: € 745,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 875,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: In deze 5-daagse reis zijn vervoer, overnachting aan boord, maaltijden, gidsen, entrees, informatiepakket en koffie/thee inbegrepen.

 

 

Form not found or is not published