HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Chatham350jaar

 

Het verbranden van de Engelse vloot voor Chatham The Dutch burn down the English fleet before Chatham June 20 1667 Peter van de Velde

 

schilderij 1

 

schilderij 3

 

wapen royal charles

350 jaar Tocht naar Chatham

Reizen naar de feestelijke herdenking in Chatham

In juni 2017 wordt de beroemde tocht naar Chatham door de vloot van Michiel de Ruyter herdacht. Het is dan 350 jaar geleden dat deze gebeurtenis plaats vond. De zeer succesvolle aanval op de Engelse vloot op de Medway bracht de onderhandelingen over het einde van de Tweede Engels-Nederlandse oorlog in een stroomversnelling. Een maand later kwam er een einde aan deze oorlog met het tekenen van de Vrede van Breda in de Grote Zaal van het kasteel in Breda.

De tocht zal in Chatham herdacht worden met verschillende activiteiten. Zo zullen de marines van beide landen acte de préséance geven, zijn er roeiwedstrijden op de rivier en komt er zowel in Upnor Castle als bij de Historic Dockyards extra aandacht voor de gebeurtenissen door middel van tentoonstellingen. In plaats van vijandelijkheden zullen vooral de vriendschappelijke betrekkingen tussen Nederland en Engeland centraal staan.

logoIn samenwerking met Stichting Michiel de Ruyter organiseren we in juni 2017 reizen naar Chatham die aansluiten bij deze herdenking. Deze stichting heeft tot doel: het bevorderen van de nagedachtenis aan Luitenant-Admiraal Generaal Michiel Adriaenszoon de Ruyter. Op www.deruyter.org vindt u meer informatie over deze stichting. 

Reizen:

We hebben de reizen aangepast naar aanleiding van de laatste informatie die we ontvingen. Daarmee verschillen ze van de reis die in het Magazine van januari 2017 staat. Onderstaande reizen zijn de juiste data en programma's. 

banner reis 1

 

banner reis 2