HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht Amsterdam en slavernij

amsterdam slavernijRuim 150 jaar geleden werd in de Nederlandse overzeese gebiedsdelen de slavernij afgeschaft. Er is de afgelopen jaren veel over te doen geweest, vooral over de vraag hoe we met dat verleden om moeten gaan. Dat de slavernij een zwarte bladzijde is uit de Nederlandse geschiedenis, lijkt ons duidelijk. Toch is dit net zo goed een aspect van onze geschiedenis wat zich weerspiegeld in het erfgoed van de Gouden Eeuw.

Programma
We starten deze dag in het Tropenmuseum in Amsterdam waar we in de collectie een overzicht tegen komen van de Nederlandse slavenhandel en de West-Indische gebiedsdelen waar de meeste slavernij voorkwam. We worden hier door een deskundige gids rondgeleid. Na de lunch bekijken we in het nabijgelegen Oosterpark het slavernijmonument.
Vervolgens schepen we in op een rondvaartboot voor vaartocht door de grachten langs woningen van voormalige slavenhouders. Een gids van de organisatie ‘Black Heritage Tour’ zal onderweg de verschillende panden aanwijzen en de daar bijhorende verhalen vertellen.
Na afloop lopen we terug door het centrum van Amsterdam richting Centraal Station.

 

Datum:

Zaterdag 8 juli 2017 

Tijd:

10:00 uur - ca. 17:00 uur

Prijs:

€ 89,- p.p.

Inclusief:

Koffie/thee, lunch, vaartocht gids en sommige toegangen

Exclusief:

Toegang Tropenmuseum. Gratis voor museumkaarthouders

 

 

Form not found or is not published