HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Vaartocht over de Rijn

Een vaartocht vol verhalen op en om de rivier de Rijn

Fort Pannerden Hollandse WaterlinieWat was Nederland geweest zonder de Rijn? Op en om deze rivier liggen tientallen verhalen over beslissende momenten in de Nederlandse geschiedenis. Deze schat aan verhalen komt u tegen tijdens een tocht over de Rijn tussen Arnhem en Tolkamer. Van de Romeinse Limes, de Schenkenschans die herinnert aan de Tachtigjarige Oorlog, Het Pannerdensch kanaal, overstromingen in de Betuwe, Rampjaar 1672, de brug die ‘te ver’ was en het sluitstuk van de IJssellinie.

Programma
De dag begint om 10.00 uur aan de Rijnkade in Arnhem waarvandaan we de de vaartocht starten. Tijdens het programma zal aan boord koffie/thee, lunch en borrel geserveerd worden
Als eerste varen we een stuk stroomafwaarts om bij Driel het verhaal tegen te komen van de Poolse parachutisten die in de Tweede Wereldoorlog hier de Rijn over probeerden te komen. Vervolgens gaat de tocht stroomopwaarts waar we onderweg naar Tolkamer een boeiende variatie aan verhalen tegen komen die verteld worden door Bernier Cornielje die veel onderzoek deed naar de geschiedenis van het stroomgebied de Rijn.
In Tolkamer worden we aan de Europakade ontvangen in het voormalige douanekantoor. Hierna krijgt u één ander te zien en horen over de geschiedenis van Tolkamer. Terug over de Rijn legt het schip rond 16.30 uur weer aan bij de Rijnkade in Arnhem.

 Informatie:

Datum:

Zaterdag 1 juli 2017

Aanvang:

10:00 uur Arnhem, Rijnkade

Verwachte eindtijd:

ca. 17:00 uur

Prijs:

€ 89,- p.p.

Inclusief:

koffie/thee, vaartocht, toegangen, lunch en deskundige gids

 

 

Form not found or is not published