HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht Leeuwarden

Leeuwarden zalen Tijdens een dagtocht naar Leeuwarden kijken we naar de Friese tak van de Nassaus. In Leeuwarden liggen de wortels van het huidige koningshuis omdat Willem III in 1702 de titel ‘Prins van Oranje’ overdroeg op de Friese Graven. 

Programma

Deze dag start op een locatie bij station Leeuwarden. Vanaf daar wandelen we langs verschillende belangrijke gebouwen zoals de Waag, het Stadhuis en de herenhuizen in de st. Jacobsstraat. De wandeling eindigt met een bezoek aan de Grote of Jacobijnerkerk.

Na de lunch bezoeken we de Princessehof, dit was voorheen een stadspaleis van Marie-Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje-Nassau. Het is nu een keramiekmuseum, maar er is nog een geheel intacte eet- en muziekkamer te bewonderen in dit museum! We bezoeken ook de Prinsentuin, de voormalige lusthof van de Nassaus en in 1648 aangelegd door stadhouder Willem Frederik. De Nassauzaal in het Stadhouderlijk Hof, de vroegere woonplaats van de Graven van Friesland, wordt ook bezocht. Daarna sluiten we de dag gezamenlijk af met een drankje op een locatie vlak bij het station.

 

Informatie:

Datum: Zaterdag 21 april 2018
Start: 10.30 uur
Prijs: € 59,- p.p. (excl. € 10 toegangskosten voor musea,
gratis voor Museumkaarthouders)
Inclusief: Koffie/thee, gids, lunch, afsluitend drankje

 

 

 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.