HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht Jheronimus Bosch

JheronimusBoschDetailDrieluik

Op de schilderijen van Jeroen Bosch gebeurt altijd van alles. Het hier afgebeelde drieluik over de drie koningen is dan nog een rustig stuk te noemen in vergelijking met sommige andere werken. Afgelopen jaar was er enorm veel aandacht voor de 500e sterfjaar van Jeroen Bosch. Het kan u haast niet ontgaan zijn. Nu de drukte van de tentoonstelling voorbij is valt er in Den Bosch toch nog voldoende te vinden over deze beroemde middeleeuwse schilder. Daarom hebben we in samenwerking met Bernier Cornielje, die regelmatig lezingen geeft over Jeroen Bosch, en met de Kring Vrienden Den Bosch een nieuw programma samengesteld.

Programma

De dag begint met koffie en een inleidende lezing van dhr. Cornielje. Vervolgens maken we een deel van de stadswandeling door Den Bosch waarbij we verschillende elementen aantreffen die gerelateerd zijn aan Jheronimus Bosch. Vervolgens gebruiken we met elkaar de lunch.

Na de lunch maken we een vaartocht door Den Bosch. Dit wordt opgevolgd door een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center (JBAC), waar alle werken van Jheronimus Bosch tentonn worden gesteld. Het gaat hier niet om originele panelen maar om hoogwaardige fotoreproducties op ware grootte afgedrukt en prachtig ingelijst. Na de vaartocht ondernemen we het tweede deel van de stadwandeling. We sluiten de dag rond 17.00 uur af met een borrel. 

Informatie: 

Data:

Zaterdag 17 juni 2017

Tijd:  10.00 uur - ca. 17.00 uur 
Prijs: € 69,- p.p. 
Inclusief: koffie/thee, lunch, rondleiding, gids en sommige toegangen
Gids: dhr. Bernier Cornielje

 

 

Form not found or is not published