HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Middagprogramma Bronbeek

 Een programma op Landgoed Bronbeek

Bronbeek

Zeventig jaar geleden vocht het Nederlandse leger ver van huis de om de onafhankelijkheid van de Indonesische archipel te voorkomen. Onder de term politionele acties probeerde de regering, de beladen term ‘oorlog’ te vermijden. Juist in deze jaren komt er steeds meer openbaar over deze periode.

Dit programma in Museum Bronbeek belicht de koloniale vaderlandse geschiedenis. Centraal staan de invloed van de overheid op de koloniale samenleving en het optreden van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Programma
Het programma start bij museum Bronbeek. Dit is zowel met de auto als met Openbaar Vervoer goed te bereiken.
We beginnen met een lezing door Dr. Hans Bonke over de geschiedenis van Indonesië. Vervolgens krijgt u een rondleiding over de langere geschiedenis van het KNIL, 

Tijdens een wandeling over het landgoed Bronbeek wijst een gids u op verschillende monumenten en gedenktekens. De meeste herinneren aan de bezetting van en de krijgsgevangenschap in Nederlands-Indië.

Informatie:

Datum: Vrijdag 20 oktober 2017 Excl.: Toegang Bronbeek € 6,- p.p., 
gratis voor MJK
Prijs: € 7,50 p.p. Gids: Verschillende gidsen
Inclusief: Lezing, Rondleiding en koffie/thee

 

 

 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.