HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht Zuid-Afrika in Amsterdam

Zuid AfrikaDagtocht

Lezing door Bas Kromhout en bezoek tentoonstelling Rijksmuseum

Zuid-Afrika is veel in het nieuws dit jaar. Dat komt door de grote overzichtstentoonstelling die er in het Rijksmuseum te zien is. Tijdens deze dagtocht bezoeken we de tentoonstelling ‘Goede Hoop’ over de relatie Zuid-Afrika en Nederland. 400 jaar bewogen geschiedenis in 300 voorwerpen, vooral afkomstig uit Zuid-Afrika. ’s Morgens zal Bas Kromhout een lezing houden over deze eeuwenlange relatie op een toepasselijke locatie: Het Zuid-Afrikahuis.
Dhr. Kromhout is schrijver van het boek ‘Goede Hoop, 400 jaar Nederland en Zuid-Afrika (Walburg Pers/NTR) dat in april 2017 verschijnt en hij werkte mee aan de NTR serie over Zuid-Afrika die dit voorjaar op televisie wordt uitgezonden.

Programma

We verzamelen in het Zuid-Afrikahuis aan de Keizersgracht. Na een kop koffie of thee zal Bas hier een lezing houden waarin hij ingaat op de lange relatie tussen Zuid-Afrika en Nederland. Ook zal iemand van het Zuid-Afrikahuis iets vertellen over de geschiedenis van de stichting die teruggaat op de vroegere Nederlands-Zuid-Afrikaanse Spoorwegmaatschappij (NZASM).
’s Middags bezoeken we dan het Rijksmuseum waar u wordt rondgeleid over de tentoonstelling ‘Goede Hoop’. Prominent in de tentoonstelling zijn de meterslange landschapspanorama’s van Robert Jacob Gordon. Deze Nederlandse expeditiereiziger bracht Zuid-Afrika in de 18de eeuw in kaart en gaf het land daarmee een gezicht.
De hele geschiedenis wordt op deze tentoonstelling in beeld gebracht van Jan van Riebeeck in 1652 tot aan anti-Apartheids activisten in de 20ste eeuw.

Informatie:

Datum: Zaterdag 25 februari 2017
Zaterdag 22 april 2017
 
Prijs: € 69,- p.p.
Excl. Toegang Rijksmuseum á € 17,50. 
Gratis met Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart
 
Inclusief: Koffie/thee, lunch, stadswandeling, sommige toegangen en deskundige gids

 

 

Form not found or is not published