HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

De Stijl in Amersfoort

mondriaanhuis

Bezoek het Mondriaanhuis en de tentoonstelling op De Kade

Tijdens deze dagtocht in Amersfoort bezoeken we de tentoonstelling in De Kade over de kleuren van De Stijl en het Mondriaanhuis. Verder maken we een passende stadswandeling door Amersfoort. 

Programma
We bezoeken met een gids de Kunsthal Kade in Amersfoort waar aandacht is voor de kleuren van De Stijl. Rood. Geel. Blauw. De drie primaire kleuren werden het ‘gezicht’ van de kunstenaarsbeweging De Stijl. Zo archetypisch als rood, geel en blauw echter lijken voor de stroming, zo divers waren uiteindelijk de ideeën van de verschillende leden. Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Gerrit Rietveld, Georges Vantongerloo en Vilmos Huszár formuleerden ieder een eigen kleurvisie.

's Middags maken we een stadswandeling door Amersfoort. Daarna bezoeken we het Mondriaanhuis waar de tentoonstelling 'De Wereld van Piet Mondriaan' zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden laat zien. Afsluitend maken we nog een vaartocht door Amersfoort. 

Datum: Zaterdag 20 mei 2017 

Prijs: € 59,- p.p.
Inclusief: koffie/thee, lunch, en gids
Exclusief: Toegangen met Museumkaart

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com