HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Middagprogramma Maastunnel Rotterdam

maastunnel

De oudste verkeerstunnel van Nederland 

75 jaar geleden werd de Maastunnel opengesteld voor publiek. Het was het eerste grote door Rotterdammers gebouwde bouwwerk dat na het bombardement werd opgeleverd, met als doel de files voor de (eerste) Willemsbrug en de Koninginnebrug op te lossen. In civieltechnisch en stedenbouwkundig opzicht is de tunnel van nationale betekenis. Geen wonder dat Rotterdammers trots zijn op hún Maastunnel, waar in hoogtijdagen (rond 1971) bijna 90.000 auto’s per etmaal doorheen reden. En de roltrappen stonden bomvol fietsers en bromfietsers met hun broodtrommeltje achterop. Een massa die door politie te paard in goede banen werd geleid. Vele jaren was de Maastunnel niet alleen een lokale verbinding tussen Noord en Zuid, maar ook een belangrijke schakel in het Rijkswegennet.

In de Kunsthal in Rotterdam is er op dit moment een tentoonstelling over de jarige Maastunnel. Historizon combineert een bezoek aan de tentoonstelling met een bezoek aan de tunnel zelf.

Programma

Het middagprogramma begint om 13:30 uur bij de Kunsthal Rotterdam. Met Rotterdammer en historicus Sjaak van der Velden bekijken we eerst de tentoonstelling. Vervolgens wandelen we naar de Maastunnel. Hier bekijken we het karakteristieke ventilatiegebouw en dalen af in de voetgangerstunnel.
Sjaak van der Velden zal hierbij de nodige verhalen over de tunnel vertellen en het belang van de tunnel voor de stad laten zien.

Informatie:

Datum:

Zaterdag 1 april 2017

  Tijd: 13.30 - 16.30 
Prijs: € 25,- p.p.   Gids: Sjaak van der Velden
Inclusief: koffie/thee, rondleiding.
Exclusief: Toegang Kunsthal á € 12,- p.p.
Gratis voor o.a. Museumkaarthouders

 

 

 

Form not found or is not published