HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

VOC-middag in het Nationaal Archief

NationaalArchief

Een middagprogramma met lezing en bezoek tentoonstelling 'de Wereld van de VOC'

Bijna tweehonderd jaar lang – van 1602 tot 1798 – heerst de Verenigde Oost-Indische Compagnie over de handel in het oostelijke deel van de wereld. Dat omvangrijke handelsrijk kan alleen met behulp van een grote papierstroom worden bestuurd vanuit de Republiek. Het Nationaal Archief bewaart een groot deel van het uitgebreide VOC-archief dat er nu nog is. Deze schat aan informatie is een van de meest bijzondere archieven en vormt al jarenlang een unieke bron voor onderzoekers. De VOC-archieven zijn in 2003 door UNESCO aangemerkt als werelderfgoed. Op dit moment loopt er een prachtige tentoonstelling over de VOC in het Nationaal Archief.

Programma
Historizon organiseert een middag met dr. Lodewijk Wagenaar in het Nationaal Archief. Het programma start met een presentatie over de sporen die de VOC in een groot deel van de wereld heeft achtergelaten.
Na een pauze met koffie of thee bekijkt u met een gids de tentoonstelling. Tijdens deze rondleiding door de ‘Wereld van de VOC’ ontdekt u unieke kaarten, scheepsjournalen, brieven, tekeningen en nog veel meer. Laat u aan de hand van persoonlijke verhalen meenemen door de geschiedenis van de VOC.

Informatie: 

Datum: Donderdag 11 januari 2018
Prijs: € 27,50 p.p. (gratis voor deelnemers Reis Sri Lanka) 
Inclusief: koffie/thee, lezing en bezoek tentoonstelling
Exclusief: Toegang Nationaal Archief á €5,-, gratis met Museumkaart

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.

*De afbeelding op deze pagina is afkomstig van de website van het Nationaal Archief: www.nationaalarchief.nl