HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Spionagewandeling Den Haag

Mata Hari pasfoto 1916

Spionage in Den Haag

Hofstad en regeringscentrum Den Haag heeft historisch altijd een zekere aantrekkingskracht op spionnen gehad en andere schimmige types uit de wereld van inlichtingendiensten. Geheim agenten en buitenlandse inlichtingendiensten waren en zijn actief in de officieuze hoofdstad van Nederland.

Met de Eerste en Tweede Wereldoorlog als leidraad neemt historicus Edwin Ruis u mee langs ondermeer de Haagse woning van Mata Hari, het kantoor van de Britse geheim agent die in 1939 het Venlo Incident veroorzaakt, een opleidingscentrum van de SD, een vergeten monument van het Englandspiel en de Villa Windekind van de omstreden politie- en inlichtingenman François van ‘t Sant. Na deze wandellezing zal Den Haag nooit meer hetzelfde zal zijn.

Deze wandeling is zowel los van als in aanvulling op de succesvolle Rotterdam WO1 Spionagewandeling te volgen.

Informatie: 

Datum: Zaterdag 26 mei 2018
Prijs: € 15,- per persoon
Start: 13.00 uur voor Paviljoen Malieveld 
Opmerking: Dit is een buitenactiviteit, dus we raden u aan zich te kleden op het te verwachten weer. Daarnaast is het een wandeling van ongeveer 2,5 km. 
OV-Chipkaart: tijdens dit programma wordt met het OV gereisd, het is dus verstandig als u een ov-chipkaart meeneemt. 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.