HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Herman Boerhaave

Kasteel Oudpoelgeest

Orakel en Mythe, de man die de geneeskunde opnieuw uitvond

Deze dagexcursie omvat een route door het oude Leiden van Herman Boerhaave, vanuit het centrum van de wetenschap: het Academiegebouw aan het Rapenburg, naar het zomerverblijf van de familie Boerhaave in Oegstgeest.

De excursie wordt geleid door Luuc Kooijmans, historicus en schrijver van vele historische onderwerpen, waaronder het leven van Herman Boerhaave (1668-1738) 'Het Orakel - De man die de geneeskunde opnieuw uitvond'.

Programma
Ontvangst om 09:30 uur op de binnenplaats van het academiegebouw en ingang van de Hortus Botanicus. Rondleiding in het Academiegebouw en het Faliede Begijnhof (bibliotheek en anatomisch theater).

Koffiepauze in de Hortus Botanicus aansluitend wandeling in de Hortus naar de oorspronkelijke tuin van Boerhaave. Na de lunch lopen we langs het woonhuis van Boerhaave aan het  Rapenburg, de Latijnse school in het hart van Leiden, naar het Caecilia gasthuis (het huidige Museum Boerhaave).

kooijmans orakel 2011

We varen daarna naar Kasteel Oud Poelgeest, het zomerverblijf van de familie Boerhaave, waar we aanleggen in de tuin. Ook hier een tuin die is ingericht door Boerhaave, waar nu nog herkenningspunten zijn uit die tijd. Zijn vrouw zei: 'Ik doe het huis, jij doet de tuin.' We sluiten af met een borrel in het kasteel en rijden rond 17:00 uur terug naar de stad, om afgezet te worden bij de parkeerplaats of het station.

Informatie: 
Datum: vrijdag 8 september 2017 (deze datum is vol)
Prijs: € 59,- p.p., excl. toegangen, gratis met Museumkaart
Gids: Luuc Kooijmans, historicus en schrijver van vele historische onderwerpen waaronder het leven van Herman Boerhaave, 'Het Orakel de man die de geneeskunde opnieuw uitvond'.
Inclusief: koffie/thee, lunch, gids, vaartocht en sommige toegangen 

Form not found or is not published