HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Beleef 500 jaar Reformatie in Utrecht

De invloed van Luther op de stad, muziek en dagelijkse leven

  • ✓  Uniek programma met muziek van Camerata Trajectina, 'Een nieuwe Liedt wy heven aen'
  • ✓  Bezoek aan de tijdelijke Luthertentoonstelling in het Catharijneconvent
  • ✓  Wandel door de stad en zie hoe de reformatie het straatbeeld veranderde

In een speciale samenwerking met het Museum Catharijneconvent en het ensemble Camerata Trajectina organiseren we dit najaar een wel heel bijzonder programma over Luther. In het museum wordt u ontvangen met een speciale inleiding op de tijdelijke tentoonstelling over Luther die daar loopt.
Een tentoonstelling die u in woord, beeld, muziek en spot laat zien waarin de kracht schuilt van Luther’s optreden. Diverse objecten, zoals pamfletten, schilderijen, zilver, spotprenten, maar ook herkenbare, uitdagende dilemma’s, muziek en nieuwe middelen laten een nieuw licht schijnen op het enerverende verhaal van Luther en de Reformatie. De koppeling met de huidige tijd en de invloed van zijn ideeën op ons dagelijks leven zijn hierbij steeds voelbaar.

Camerata trajectina klCamerata Trajectina hebben wij bereid gevonden om een speciaal voor dit herdenkingsjaar samengesteld muziekprogramma gewijd aan Luther en de Nederlanden van de 16e eeuw voor ons ten gehore te brengen. Tevens zal het programma van een deskundige toelichting worden voorzien.

Maar er is meer, we gaan zien hoe de reformatie het straatbeeld in Utrecht veranderde en hoe andersdenkenden toch een bepaalde vrijheid kregen om in zogenaamde schuilkerken bijeen te komen. 

Programma
10:00 uur            Ontvangst met koffie/thee op aansprekende locatie
10:30 uur            Stadswandeling van ca. 1,5 uur langs voormalige kloosters en conventen die na de Reformatie nieuwe bestemmingen kregen. Ook brengen we tijdens deze wandeling een bezoek aan één van de oudste kerken van Utrecht de Pieterskerk. Hier vinden we verschillende middeleeuwse versieringen terug.
12:00 uur            Lunch
13:00 uur            Optreden van Camerata Trajectina
14:30 uur            Bezoek aan Museum Catharijneconvent met eerst een inleiding op de tentoonstelling in het Auditorium. Vervolgens bezoek aan de tentoonstelling
16:00 uur            Drankje na afloop

OF KOM ALLEEN NAAR HET CONCERT! De kosten hiervoor zijn € 25,- p.p. Schrijft u dan bij opmerkingen: 'alleen concert'. 

Informatie
Datum:                Donderdag 14 december 2017
Prijs:                   € 77,50 p.p.
alleen concert:     € 25,- p.p.
Inclusief:             Het programma zoals hierboven beschreven inclusief alle gidsen, locaties, optreden Camerata Trajectina, koffie/thee, lunch en drankje na afloop
Exclusief:            Toegang Museum Catharijneconvent. Dat is gratis met Museumkaart, ICOM, Vereniging Rembrandt en IKT. Anders € 12,50 p.p.

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.