HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Middeleeuws Zutphen

Zutphen

Het middeleeuwse verleden van de Hanzestad Zutphen en een muzikaal intermezzo bij Geelvinck

zutphen

Beleef de geschiedenis van Zutphen tijdens deze dagtocht in de middeleeuwse Hanzestad. U wordt rondgeleid door deskundige gidsen en bezoekt tijdens dit programma het Stedelijk Museum met de tijdelijke tentoonstelling ‘Lage Landen, schatten uit het Rijks’. We ronden de dag af met een bezoek aan museum Geelvinck waar we ontdekken wat Beethoven met deze stad te maken heeft.

Programma

’s Morgens maken we met een stadsgids een wandeling door deze Hanzestad. We zien monumentale gebouwen zoals middeleeuwse vestingwerken, kerken en huizen. Zutphen heeft in zijn eeuwenoude centrum de meeste middeleeuwse monumenten van Nederland!
Na de lunch bezoeken we in het Stedelijk Museum de tijdelijke tentoonstelling ‘Lage Landen, schatten uit het Rijks’. Een selectie van 40 werken uit het Rijksmuseum wordt in het museum aangevuld met werken uit de eigen collectie aan de hand van de vier elementen: Aarde, water, lucht en vuur.
Tot slot bezoeken we het historische patriciërshuis “De Wildeman”. Achter de imposante klassieke gevel van dit nog uit de late middeleeuwen stammende huis, vindt u stijlvol ingerichte kamers. In dit Geelvinck muziek museum vinden we de Sweelinck collectie historische toetsinstrumenten en komt u er achter wat Beethoven met Zutphen te maken heeft.

Informatie
Datum: Zaterdag 17 februari 2018
Prijs: € 59,- p.p.
Inclusief: Koffie/thee, lunch en gids
Exclusief: Toegang Stedelijk Museum Zupthen € 7,50 en toegang Geelvinck museum € 9,-, gratis met Museumkaart.
Leessuggesties: https://www.vanvlietboeken.com/excursies/zutphen/ 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.