HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht Gouden Eeuw Amsterdam

grachtentuinEen bijzondere dag Amsterdam met Historizon. Nederland in de zeventiende eeuw was volstrekt anders dan nu. Toch gebeurt er van alles in deze eeuw wat wij herkennen als modern en van actuele betekenis voor Amsterdam, voor Nederland en voor de gehele wereld. Aandelenhandel en speculeren worden werk en hobby, politieke vluchtelingen zoeke in de Republiek een veilig thuis. Schepen transporteren goederen, mensen en informatie op enorme schaal over de hele wereld en Amsterdam is het knooppunt van al die activiteiten. Steden en polders worden ingericht als overzichtelijke openbare tuinen, onderling verbonden door trekschuiten die volgens de dienstregeling varen. Tijdens een dagtocht in Amsterdam proeft u iets van deze dynamiek. 

Programma
Om 10.00 uur begint de dag met een kop koffie tegenover Amsterdam Centraal station. Hier stappen we in voor een vaartocht door de grachten. U krijgt uitleg over de architectuur van de stad en de opbouw van de grachtengordels. We eindigen deze vaartocht bij het Museum van Loon, een dubbel grachtenhuis aan de Keizersgracht. Dit museum heeft een collectie die teruggaat tot de zeventiende-eeuwse zakenman en mede-oprichter van de VOC: Willem van Loon. 

We gebruiken de lunch in een leuke gelegenheid vlak achter de 'Gouden Bocht'. 's Middags wandelen we richting de Dam, waarbij we onderweg het Groot Begijnhof en de Schuttersgalerij van Museum Amsterdam aandoen. Via de oude binnenstad lopen we naar de Schreierstoren, waar we in een VOC-omgeving een afsluitend drankje nuttigen.

Informatie:

Datum:

Zaterdag 11 maart 2017 
Vrijdag 12 mei 2017
(Geeft u in de opmerking aan voor welke datum u wilt inschrijven) 

  Startlocatie: Amsterdam CS, 10.00 uur
Prijs: € 79,- p.p.
Excl. Toegang Museum Van Loon van € 9,-, gratis met Museumkaart
   Gids: Dhr. Lard van der Pal 
Inclusief: Koffie/thee, lunch, vaartocht, rondleidingen en sommige toegangen

 

 

 

 

 

Form not found or is not published