HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Spionnennest

cropped logo

 

spionnennestcover

 

Bekijk de site van Edwin Ruis voor meer informatie over zijn boek en de mogelijkheid om deze te bestellen.

 

Website Edwin Ruis

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Spionagewandeling Rotterdam

cropped logo

"Het spionagestelsel dat van Rotterdam het grootste internationale spionagecentrum ter wereld zal maken, is begonnen" - James Dunn, geheim agent MI5, oktober 1914.

Direct vanaf het begin van de Eerste Wereldoorlog wordt Rotterdam het belangrijkste internationale spionagecentrum. De stad komt vol te zitten met geheim agenten van alle strijdende partijen. Duitse en Britse geheime diensten vestigen zich onder dekmantels in de stad. Daar bespioneren ze niet alleen elkaar, maar werven ze ook Nederlanders als spion. De Britse geheime dienst ‘MI6’ spioneert vanuit Rotterdam in Duitsland en bezet België.

ROTTERDAM boompjes

Via Belgische verzetsgroepen als ‘La Dame Blanche’ bereiken belangrijke militairen inlichtingen over het Duitse leger hen vanachter het Westelijk Front. De Duitse geheime dienst ‘N’ werft ondertussen Nederlanders om in Engeland te spioneren. Onder leiding van inspecteur François van ’t Sant probeert de Rotterdamse politie, in samenwerking met de Nederlandse geheime dienst GS III, alle geheim agenten onder controle te houden. De wandellezing vertelt u het verhaal van de spionnen en voert u langs hun kantoren en privéadressen.

Na de tour weet u meer over Rotterdam in 1914, waarom en hoe Rotterdam het grootste spionnennest van de Eerste Wereldoorlog werd, wie de hoofdrolspelers waren, wat er gebeurde en wat voor gevolgen het heeft gehad.

Deze dagtocht wordt georganiseerd in samenwerking met Historiek. Kijk op www.historiek.net voor artikelen, interessante historische feitjes en geschiedenisboeken. 

Informatie

Datum: zaterdag 28 april 2018    Startlocatie: Rotterdam Veerhaven om 13:00 uur
Prijs: € 19,- p.p.      
Inclusief: koffie/thee, Wandellezing door historicus Edwin Ruis MA,
auteur van Spionnennest 1914-1918

 

 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.