HISTORIZON

'Laat je raken door het verleden, ...

Huldrych Zwingli

Huldrych Zwingli wordt naast Luther en Calvijn gezien als één van de grote reformatoren van de kerk. Toch is zijn invloed beperkt gebleven tot Zwitserland. Zelfstandig van Luther kwam hij tot dezelfde inzichten over de katholieke kerk. Op verschillende thema’s stond hij tussen Luther en Calvijn in.

Een aantal Kantons zoals Zürich, Sankt Gallen en Schaffhausen volgen Zwingli. Andere kantons bleven trouw aan de Katholieke kerk. Het zou leiden tot een burgeroorlog waarbij ook Zwingli, die het leger diende als veldprediker, de dood vond. Bij Kappel, waar deze slag plaats had, staat nog een monumentje.

Peter Bergwerff neemt u op deze inspiratiereis mee naar het Zwitserland van die dagen. Heeft Zwingli ons vandaag nog steeds iets te zeggen?

Het programma

Dag 1, Marburg
We reizen deze dag naar Marburg in Duitsland. In het kasteel vonden de godsdienstgesprekken plaats tussen Luther en Zwingli. Op veel onderwerpen konden ze het met elkaar vinden alleen over het Heilig Avondmaal verschilden beide van mening. Na afloop van dit bezoek rijden we nog wat verder zuidwaarts.

Dag 2, Wildhaus
We reizen Zwitserland binnen en maken een eerste stop in de stad Sankt Gallen. Vervolgens vinden we aan de voet van de meer dan twee kilometer hoge Hinterrugg het plaatsje Wildhaus. Hier staat hetZwinglighaus waar Huldrych in 1484 werd geboren en dat nu is ingericht als museum. In de loop van de dag reizen we verder naar Kappel waar ons hotel staat.

Dag 3, Einsiedeln en Glarus
In het Cisterciënzersklooster van Kappel heeft ook Zwingli’s opvolger Heinrich Bullinger een tijdlang gewerkt. Voor deze dag staat ook een bezoek aan het klooster Einsiedeln en het stadje Glarus op het programma.

Dag 4, Natuur
We wonen een passende kerkdienst bij en ‘s middags zal er voldoende tijd zijn om te wandelen en van de rust te genieten in de prachtige natuur in deze omgeving.

Dag 5, Zürich
Niet zo ver van het hotel ligt de stad Zurich. We bezoeken deze stad en uiteraard de Grossmünster waar Zwingli een hoofdrol speelde. We maken een wandeling door de stad waarbij allerlei aspecten van de Zwitserse Reformatie aan de orde zullen komen.

Dag 6, Bazel
We verlaten het hotel in Kappel en reizen naar Bazel. Met een bezoek aan de Barfüsserkirche en een wandeling door de stad bezien we de reformatiegeschiedenis van de stad. Tegen het einde van de middag reizen we vast een stuk naar het noorden.

Dag 7, terugreis
Via een interessante stad zullen we terugreizen naar Nederland.

Informatie

Data 11 tot en met 17 oktober 2018
Prijs: € 1.190,- p.p. op basis van 2-persoonskamer
€ 1.340,- p.p. op basis van 1-persoonskamer
Inclusief: In deze daagse reis zijn alle kosten voor vervoer, hotels, maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Reisleider: Peter Bergwerff
 

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.

 

Grossmuenster Wasserkirche

Kehlegg Dornbirn 2KLEIN

Lindenhof Schipfe Limmatquai 2011 06 15 12 30 30KLEIN

EinsiedelnKLEIN

kloster kappel 24KLEIN

1200px Wildhaus Zwinglihaus

Milchsuppenstein4KLEIN

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl