HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

vlag

 

buitenzorg

Een artikel van Historizon over de Jalan Raya Pos, of Grote Postweg, op Java. 

Lees verder

Indonesië

Op deze pagina verzamelen we interessante feitjes over Indonesië en houden we u op de hoogte van programma's die Historizon naar dit land organiseert. 

 

2017 11ReisIndonesie

 

Meer informatie over Indonesië:

 

Kranten

krant nederlands indië

 


Op de website Delpher kunt u veel oude kranten terug vinden. Ook kranten uit Nederlands-Indië kunt u hier teruglezen. 

 

Bekijk deze kranten

 


Films

beeld en geluidOp de website van 'Beeld en Geluid' kunt u allerleid beeldmateriaal vinden over Nederlands-Indië in de Tweede Wereldoorlog en over de dekolonisatie-periode. Via onderstaande link vindt u films vanaf 1912 die de overheid liet maken in Nederlands-Indië. De films zijn gemaakt om een rooskleurig beeld te schetsen van de Nederlandse kolonie. De Nederlands-Indische ambtenaar werkt voor het welzijn van de lokale bevolking.

 

Bekijk deze films

 


 

Nederlands-Indië in oorlog

dienstlegercontactenkopieHet webportaal Indië in Oorlog bevat een schat aan historische informatie vanaf de jaren dertig tot midden jaren zeventig: 25 collecties vol met documenten, beeldmateriaal en kaarten afkomstig van twintig partners. Hier kunt u op zoek naar sporen van uw familiegeschiedenis, naar materiaal voor een werkstuk of scriptie. Of misschien gewoon omdat u altijd al wat meer wilde weten over de Japanse bezetting en de koloniale oorlog in Nederlands-Indië.

 

Bekijk deze website