HISTORIZON

'Laat je raken door het verleden, ...

Inspiratiereizen

'Laat je raken door het verleden,
verrassen in het heden
en inspireren voor de toekomst'

Onder de titel inspiratiereizen wil Historizon een aantal reizen aanbieden waarbij één of meerdere personen centraal staan die in hun tijd een boodschap brachten die ook vandaag nog zeggingskracht heeft. Bijvoorbeeld Dietrich Bonhoeffer, hij kwam al in een vroeg stadium in opstand tegen het nazi-regime. Hij zag al snel de gevaren van een ontwrichte samenleving en was in die tijd, maar ook nu nog, een inspiratiebron. Een ander voorbeeld is William Wilberforce die opstond tegen de slavernij. De mening van o.a. deze mannen is tot op de dag van vandaag relevant. 

Tijdens deze reizen kijken we niet alleen naar de invloed van het verleden, maar ook naar de ontwikkelingen van vandaag de dag. We zien dat er onrecht is, dat mensen worden buitengesloten en gediscrimineerd. We zien dat in de huidige samenleving vertrouwen wordt ingeruild voor wantrouwen, wat zijn de gevolgen daarvan en wat is onze rol daarin? 

Jongerenreizen

De jongerenreizen zijn bedoeld voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. Deze reizen zijn vanwege de lagere prijs een reden te meer om je te laten inspireren. Met elkaar reis je naar Engeland of naar Duitsland en Polen en word je geconfronteerd en geïnspireerd door gebeurtenissen en voorbeelden uit het verleden. Meer informatie lees je bij de omschrijving van de reis zelf. 

Inpiratiereizen 2017

 2017 06ReisBonhoefferinEngeland

2017 07JongerenreisBonhoeffer

2017 09InspiratiereisLuther

2017 09InspiratiereisProtestantNederland

 

 

 

nederlands.dagblad

Deze reizen werden voorheen regelmatig georganiseerd als lezersreizen voor het Nederlands Dagblad. Sinds deze krant met deze reizen is gestopt heeft Historizon op verzoek van het Nederlands Dagblad dit concept overgenomen.

In 2017 zullen de reizen over Luther en de Reformatie begeleid worden door Peter Bergwerff. Hij was van 1993 tot 2013 hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad.

 peter bergwerff

 

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl