HISTORIZON

'Laat je raken door het verleden, ...

Inspiratiereizen

'Laat je raken door het verleden,
verrassen in het heden
en inspireren voor de toekomst'

 

Onder de titel inspiratiereizen wil Historizon een aantal reizen aanbieden waarbij één of meerdere personen centraal staan die in hun tijd een boodschap brachten die ook vandaag nog zeggingskracht heeft. Bijvoorbeeld Dietrich Bonhoeffer, hij kwam al in een vroeg stadium in opstand tegen het nazi-regime. Hij zag al snel de gevaren van een ontwrichte samenleving en was in die tijd, maar ook nu nog, een inspiratiebron. Een ander voorbeeld is William Wilberforce die opstond tegen de slavernij. De mening van o.a. deze mannen is tot op de dag van vandaag relevant. 

Tijdens deze reizen kijken we niet alleen naar de invloed van het verleden, maar ook naar de ontwikkelingen van vandaag de dag. We zien dat er onrecht is, dat mensen worden buitengesloten en gediscrimineerd. We zien dat in de huidige samenleving vertrouwen wordt ingeruild voor wantrouwen, wat zijn de gevolgen daarvan en wat is onze rol daarin? 

Jongerenreizen

De jongerenreizen zijn bedoeld voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. Deze reizen zijn vanwege de lagere prijs een reden te meer om je te laten inspireren. Met elkaar reis je naar Engeland of naar Duitsland en Polen en word je geconfronteerd en geïnspireerd door gebeurtenissen en voorbeelden uit het verleden. Meer informatie lees je bij de omschrijving van de reis zelf. 

 

Inpiratiereizen 2017

 

Reis  Datum   Lees verder

7-daagse Reformatiereis

Een reis naar Lutherplaatsen in Duitsland onder het thema: 'Maarten Luther: mens van vlees en bloed'

Maart en september 2017

Martin Luther Wittenberg

Klik hier

7-daagse jongerenreis Engeland

Een reis naar Londen, Sheffield en Manchester waarbij wordt aangesloten bij kerkelijke jongerenprojecten in Londen en in Manchester wordt stil gestaan bij de impact van een oorlog op de maatschappij. Verder komen ook Bonhoeffer en Spurgeon ter sprake.

Februari 2017

tijd-voor-actie-logo

IMG 8444

Klik hier

7-daagse jongerenreis Bonhoeffer

Een vervolgreis naar München en het klooster Ettal over de Duitse theoloog en verzetsstrijder Dietrich Bonhoeffer

juli 2017

tijd-voor-actie-logo

DSC 1785

Klik hier

6-daagse verdiepingsreis Bonhoeffer Engeland

Verdieping en bezinning op de teksten van Dietrich Bonhoeffer In vervolg op de eerdere reizen die we maakten over Bonhoeffer naar Duitsland nemen Gerard en Rieke den Hertog en Barend Kamphuis u mee langs relevante plaatsen in Engeland.

juni 2017

 

even song

Klik hier

 

   

 

 

nederlands.dagblad

Deze reizen werden voorheen regelmatig georganiseerd als lezersreizen voor het Nederlands Dagblad. Sinds deze krant met deze reizen is gestopt heeft Historizon op verzoek van het Nederlands Dagblad dit concept overgenomen.

In 2017 zullen de reizen over Luther en de Reformatie begeleid worden door Peter Bergwerff. Hij was van 1993 tot 2013 hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad.

 peter bergwerff

 

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl