HISTORIZON

'Laat je raken door het verleden, ...

Inspiratiereis Engeland

Voorjaarsvakantie 2017

Tijdens de voorjaarsvakantie van 2017 organiseert Inspiratienetwerk TijdVoorActie in samenwerking met reisorganisatie Historizon voor de derde keer een inspiratiereis naar Engeland. Een reis die in voorgaande jaren veel indrukte maakte.

Je wordt meegenomen door Londen, Sheffield en Manchester. Tijdens de reis besteden we veel aandacht aan sociale initiatieven. We gaan op bezoek bij organisaties, missional communities en individuen die in (achterstands-) buurten zich inzetten voor hun medemens. We leren van hun hart en missie voor de plaats waar zij wonen.

Daarnaast wordt je geïnspireerd door de verhalen over mensen die verschil maakten in levens van vele medemensen. We staan o.a. stil bij William Booth en William Wilberforce. Hun keuzes hebben invloed tot vandaag de dag.

We denken met elkaar na over de samenleving en je plek daarin. Wat kan jij betekenen in de buurt waar je woont en hoe kan je daar concreet vorm aan geven? Door zowel onderlinge gesprekken, als gesprekken in groepsverband, gaan we met elkaar op zoek.

De inspiratiereis naar Engeland is een reis waarbij verrassende ontmoetingen en historische gebeurtenissen worden afgewisseld met bezoeken aan prachtige locaties en onvergetelijke belevenissen.

 

dagindeling

 

Programma (globaal kan op onderdelen wijzigen)

Dag 1, zaterdag
De reis vertrekt vrijdag laat op de avond (23.30 uur) vanaf Ede. Per bus reizen we naar Calais waar we per boot oversteken naar Dover. Hiervandaan rijden we door naar Londen waar we in de loop van de morgen hopen aan te komen. Natuurlijk bekijken we de hoogtepunten van Londen maar we staan ook stil bij inspirerende voorbeelden als John Henry Newton en William Wilberforce die in hun tijd opstonden tegen slavernij. We bezoeken een sociaal project in de stad en gaan zien hoe er wordt uitgereikt naar hulpbehoevende mensen. Er wordt overnacht in een hostel in het centrum.

Dag 2, zondag
Vandaag staat in het teken van verrassende ontmoetingen en bezoeken. We worden in de ochtend ontvangen op 'Londens Floating Church'. Daarna lunchen we met elkaar. In de middag gaan we de stad in en bezoeken o.a. Hillsong Londen, daarna gaan we wat meer naar de buitenwijken en worden we ontvangen door bijzondere mensen met een hart voor mensen in de wijk waar ze wonen. We eten met elkaar en worden meegenomen voor een tour door de buurt. We keren terug in het jeugdhotel.

Dag 3, maandag
In 1865 werd in Londen ´The Salvation Army´ opgericht door William Booth en zijn vrouw Catherine Mumford. In Nederland is deze organisatie bekend als het `Leger des Heils´. ´s Morgens hebben we een ontmoeting met mensen van deze organisatie en horen hun verhalen over hun werk in de miljoenenstad Londen op de hoofdlocatie van The Salvation Army. We lunchen hier met de medewerkers. Daarna vetrekken we naar het Peak District. Een prachtige natuurgebied tussen Londen en Manchester. We dineren met elkaar en komen aan bij een prachtig en knus landhuis. Hier verblijven we de komende twee dagen. We hebben een avondprogramma met ruimte voor vrije tijd.

Dag 4, dinsdag
´s Morgens reizen we naar Sheffield waar we worden ondergedompeld in de wereld van missional communities, sociale projecten en discipelschap. Hierna vertrekken we naar een prachtig natuurgebied. Onderweg lunchen we. We gaan hier wandelen en hier is alle ruimte voor rust en stilte. We keren terug naar de prachtige locatie waar we overnachten. Waar we met elkaar eten en van vrije tijd genieten.

Dag 5, woensdag
We verlaten deze bijzondere verblijfplaats en reizen naar Manchester. We gaan deze ochtend op bezoek bij een bijzonder jongerennetwerk dat via jonge mensen actief is in verschillende steden en achterbuurten van Engeland. Daarna reizen we verder naar het jeugdhotel in Manchester. In de middag is er vrije tijd met mogelijkheden om de stad te verkennen of naar bijvoorbeeld één van de museums te gaan zoals het Imperial War Museum North of het Museum of Science and Industrie. Aan het einde van de middag dineren we om vervolgens op bezoek te gaan bij een bijzonder project voor mensen die op straat leven in Manchester. Daarna vrije ruimte voor gezellige ontmoeting.

Dag 6, donderdag
In de ochtend is het tijd voor verwerking, terugblikken en de winst van deze week met elkaar ophalen. We gaan vanmiddag op bezoek bij diverse inspirerende organisaties, gemeenschappen en projecten in Manchester. Aan het einde van de middag reizen we naar Hull waarvandaan we met de nachtboot terugkeren naar Rotterdam. Hier is alle ruimte voor gezellige ontmoeting. We overnachten aan boord.

Dag 7, vrijdag
De bus brengt ons terug naar Ede waar de reis begon. We zullen met elkaar de reis gaan afronden. Optioneel is een afscheidslunch met de groep.

 

informatie en aanmelden

 

Reisinformatie en aanmelden

Datum:25 februari t/m 3 maart 2017 
Doelgroep: 18 - 35 jaar
Verzamelen: Station Ede-Wageningen om 23:00 uur
We reizen per touringcar 's nachts naar de ferry in Calais. 
Prijs: € 579,- p.p.
Inclusief: Vervoer per luxe touringcar en overtochten, vijf overnachtingen in hostels (4 persoonskamers), overnachting aan boord van de Pride of Rotterdam, ontbijt, lunches, diners, alle toegangen en gidsen. 
Voor verblijf in een éénpersoonskamer kun je een aparte prijs bij ons opvragen.
Aanmelden: Aanmelden: Je kunt je vrijblijvend aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op.

 

Form not found or is not published

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

 

Logo-netwerk-tijdvooractie-small-290x150

 

Netwerk TijdVoorActie bestaat uit een generatie jongeren die zelf de verandering is. Je leeft vandaag, niet gisteren of morgen. Vandaag ben je van betekenis voor de mensen om je heen. Je kunt overal iemand helpen, begin eens dichtbij.

 

Jongeren worden uitgedaagd, toegerust en geïnspireerd om het samenleven in de eigen leefomgeving vorm te geven.

 

Website

 

CIMG0556

 

EH1064620 Church of St Mary Woolnoth 02

 

DSC 1722

 

Ilam 1

 

IMG 8444

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl