HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

donderdag, 09 maart 2017 20:55

Tuinen van het Vaticaan

Geschreven door Piet Segers
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Voor mij ook de eerste keer. Een bezoek aan de tuinen van het Vaticaan. We hadden dat apart en exclusief geregeld. Even weg van de mensenmassa en met een gids door de tuinen. Onze Marije deed de vertaling waardoor het heel wat duidelijker werd dan het overigens goed bedoelde steenkolen Engels van de lokale gids. Een prachtige parkachtig aangelegde tuin met waterpartijen, fonteinen en verrassende doorkijkjes. Prachtig zicht op de Sixtijnse kapel en de St. Pieter. We zagen ook het gebouw waar de vorige paus, Benediktus XVI nu woont en radio Vaticaan. Een prachtig buitenverblijf van de Renaissance pausen met mozaïeken en fonteinen. We hebben met elkaar wel erg genoten van deze wandeling. Een stralende zon deed de dag aanvoelen als een heerlijke voorjaarsdag.

Na de koffie deden we de Vaticaanse musea. Marije had een route uitgestippeld langs een aantal hoogtepunten. Dat was wel erg plezierig want alles zien is ten ene male onmogelijk. Het slotakkoord was de Sixtijnse kapel. Ik ben hier al verschillende keren geweest maar het kleurrijke en zo sprekende kunstwerk van Michelangelo blijft altijd weer boeien. Wat een talent, maar ook wat een werkkracht en doorzettingsvermogen had deze man.

Door dit alles was de lunch een beetje verlaat maar juist daarom wel weer in alle opzichten een feestje. De broer en zus die dit restaurant exploiteren deden werkelijk al het mogelijke om het ons naar de zin te maken.

De St. Pieter was de volgende bestemming. De grootste kerk van de wereld. De imponerende omvang, de kunstwerken, de vloer, alles, alles is even prachtig. Dit laat zich moeilijk beschrijven, dit is echt iets wat je moet zien.

We wandelden langs de indrukwekkende Engelenburcht, gebouwd als mausoleum voor keizer Hadrianus naar de oude stad om ons diner te gebruiken.

Een dag vol van kunstwerken!!

Gelezen: 906 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.