Laden Evenementen

Peter Rehwinkel verzorgt op 9 december een webinar naar aanleiding van zijn recent verschenen boek ‘Amalia, de plicht roept’.

Het is alweer een jaar geleden dat prinses Amalia haar achttiende verjaardag vierde en meerderjarig werd. Er is veel voor haar veranderd. De plicht roept en de onbezorgdheid van haar jeugd is voorbij. Voor iedere Nederlander is het bijzonder om meerjarig te worden. Maar wat betekende dit voor de troonopvolgster? Peter Rehwinkel beziet Amalia in het historische perspectief van het Huis van Oranje-Nassau. Een van haar voorvaderen is Willem III die in 1672 het stadhouderschap in ere herstelde.

Inmiddels is Amalia officieel binnengeleid bij de Raad van State en maakte haar rentree op Prinsjesdag. Vervolgens lijkt zij haar eigen ‘rampjaar’ te hebben meegemaakt. Amalia werd geen lid van het Amsterdams studentencorps nadat dit de afgelopen zomer in opspraak raakte. Ook kon ze om veiligheidsredenen haar grachtenhuis niet betrekken.

Peter Rehwinkel was burgemeester in verscheidene steden en voormalig lid van de Tweede en Eerste Kamer. Hij is gepromoveerd in het staatsrecht en schreef verschillende boeken.

Aanmelden:
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant