Laden Evenementen

LEZING OVER ANNA VAN GOGH OP 18 FEBRUARI

Door Els Knoope, auteur van het boek: ‘Vincent was onze broer’.

Anna is erg zorgzaam en de oudste van de drie zussen.

Als ze 17 jaar is gaat Anna naar een kostschool voor jonge juffrouwen  van juffrouw Plaat in Leeuwarden. Een strenge kostschool, in de bovenbouw moeten de meisjes Frans of Engels praten. Een woord Nederlands betekent het weekeinde binnenblijven.  Op 19 jarige leeftijd vertrekt Anna met Vincent naar Engeland. Dat is in die tijd best bijzonder dat een meisje naar het buitenland gaat. Het is niet eenvoudig om werk te zoeken, op iedere advertentie reageren honderden gegadigden. Gelukkig vindt Anna werk als onderwijzeres in Welwyn bij Londen. Ze verdient niet veel (1 pond per maand) maar krijgt kost en inwoning. In Welwyn deed ik een bijzondere ontdekking! De dominee registreerde een schenking van Anna, meer dan dat ze verdiende. Hoe kwam Anna aan dat geld?

Als Anna weer terug is in Etten zoekt ze in Nederland werk en vindt dat als gezelschapsdame in Hengelo (ov). Ze wordt verliefd op de jongste zoon van haar werkgeefster en trouwt met hem. De moeder van de bruidegom komt niet op de bruiloft.

Als haar vader overlijdt krijgt ze ruzie met Vincent. Ze verwijdt hem dat hij teert op de zak van haar moeder. Ze maakt het nooit meer goed met Vincent.

Anna woont met haar twee dochters enige tijd apart van haar man. Waarom deed ze dat?

Aanmelden:
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant