Laden Evenementen

In zes online lezingen gaat Marcel Teunissen in op de geschiedenis van architectuur in Japan. Algemeen gesproken heeft de Japanse cultuur lange tijd ambivalent gestaan ten opzichte van invloeden van buiten. De Japanse openheid en nieuwsgierigheid hebben echter ook technische vooruitgang met zich mee gebracht. Er zijn weinig landen die een vergelijkbare impact hebben op de ontwikkeling van de internationale, moderne architectuur als  Japan.

De kwaliteiten worden geanalyseerd aan de hand van bekende en verborgen projecten van vijf Japanse architecten en een architectenbureau. Tijdens de zesdelige, chronologisch opgebouwde cursus wordt aandacht geschonken aan het leven en werk van: Kenzo Tange (1913-2005), Tadao Ando (1941), Toyo Ito (1941), Kengo Kuma (1954), Shigeru Ban (1957) en Het bureau SANAA (1995)

Programma

Data: donderdag 16 november t/m 21 december 2023
Tijd: 19.30-21:00 uur
Prijs: deze cursus van 6 lezingen kost € 75,–

Informatie:

6 x online lezingen van ongeveer 1,5 uur met aansluitend beantwoording van vragen die tijdens de lezing zijn gesteld in een daarvoor bestemd chatvenster.

Dit kunt u volgen via uw computer, tablet of smartphone. U hoeft hiervoor geen programma te downloaden. Via de e-mail ontvangt u een persoonlijke link waarmee u de lezing kunt volgen. Elke lezing wordt ook opgenomen en is na afloop terug te kijken. Dus als u een avond niet kunt is het altijd mogelijk de lezing later terug te kijken.

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant