Laden Evenementen

Dagtocht architectuur van Watertorens

Een tocht langs iconische watertorens in Zuid-Holland met Marcel Teunissen.

Nederland kent een aantal karakteristieke watertorens. Watertorens worden gebruikt voor opslag en het regelen van de waterdruk. De toren is aangesloten op het waterleidingnetwerk waardoor er een constante druk staat op de leidingen. Ook kan de opslag als buffer gebruikt worden als er momenten zijn waarop er meer water verbruikt wordt, dan dat er aangevoerd kan worden.

Er waren in Nederland circa 260 watertorens. Vandaag de dag is dat aantal teruggelopen tot ca. 170. De helft daarvan is nog in gebruik. Veel anderen kregen een nieuwe bestemming, bijvoorbeeld als woning of restaurant. Van de watertorens die er nog staan, hebben de meeste de status van rijksmonument.

Met architectuurhistoricus Marcel Teunissen maken we op zaterdag 9 maart een tocht langs enkele markante watertorens in de provincie Zuid-Holland. Start- en eindpunt van deze dagtocht is station Delft.

Programma

Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom. We beginnen met koffie/thee op een locatie vlakbij het station.

Vervolgens stappen we op de bus en maken we een tour langs markante watertorens in onder meer Delft, Rotterdam en Den Haag. Onderweg zal Marcel Teunissen uitgebreid vertellen over de werking en de architectuur van de torens. Uiteraard zullen we ook een aantal van die watertorens van binnen bekijken. En natuurlijk nemen we ook de tijd voor een tussenstop voor de lunch.

Om ca. 17.00 uur arriveren we weer op station Delft.

Informatie:
Datum:           zaterdag 9 maart 2024
Vertrektijd:    10.00 uur
Startpunt:      Station Delft
Prijs:               € 89,- p.p.
Inclusief:        Vervoer per touringcar, Koffie/thee, toegangen, lunch, gidsen.

N.B. Deze dagtocht is inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden; u wordt dan aan de wachtlijst toegevoegd. 

Aanmelden:

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant