Laden Evenementen

Hilversum is een waar openluchtmuseum voor architectuurliefhebbers. De ongetwijfeld meest bekende gebouwen van Hilversum zijn twee uitersten: het Raadhuis van architect Dudok en het Instituut voor Beeld en Geluid door Willem-Jan Neutelings en Michiel Riedijk. Maar daartussen bevindt zich ook nog een heel spectrum aan architectuur-historisch interessante gebouwen, die het aangezicht van Hilversum bepalen.

Met architectuurhistoricus Marcel Teunissen wandelen we door Hilversum. Met hem bekijken we onder meer de ontwerpen van Dudok, Duiker en Cuypers. Niet alleen van buiten, waar mogelijk zullen we ook enkele gebouwen van binnen bekijken. ‘s Middags gaan we per bus naar het voormalige sanatorium De Zonnestraal.

Programma:
We starten de dag met koffie/thee in het centrum van Hilversum. Onder leiding van Marcel Teunissen maken we vervolgens een wandeling naar het Raadhuis (van architect Dudok), waar we een rondleiding zullen krijgen. Na de lunch stappen we in de bus naar het voormalige sanatorium De Zonnestraal. Ook hier krijgen we een rondleiding over het terrein. We sluiten de dag af met een drankje in de buurt van NS-station Hilversum.

Informatie:
Datum: zaterdag 11 november 2023

Tijd: ca. 10:00 – 17:00 uur

Vertekpunt: Centrum Hilversum

Prijs: € 89,- p.p.

Inclusief: Vervoer per touringcar, Koffie/thee, toegangen, lunch, gidsen en drankje na afloop.


Aanmelden:

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant