Laden Evenementen

N.B. Dit programma is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden; u wordt dan aan de wachtlijst toegevoegd. Update: het programma wordt op woensdag 10 januari 2024 herhaald.

Op 22 november gaat er een speelfilm over Napoleon in première van regisseur Ridley Scott. In het Louis Hartloopercomplex in Utrecht organiseert Historizon op woensdag 6 december een programma waarbij we de film bekijken aangevuld met toelichtende lezingen door Jo Blom en Huub Pragt.

Dit epos toont Napoleons onstuitbare opmars naar de macht aan de hand van diens verslavende, wispelturige relatie met Josephine, zijn enige ware liefde.  De film toont de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd en laat u kennismaken met Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.

Bekijk hier de trailer van de film

 

Programma

Woensdag 6 december 2023
Louis Hartloopercomplex Utrecht

10:30 uur ontvangst met koffie/thee
11:00 uur start film Napoleon
13:45 uur einde film
Pauze met lunch
14:30 uur Twee lezingen over de film:
1e lezing historica, Jo Blom over film, keuzes die er gemaakt zijn en andere weetjes.
2e lezing door egyptoloog Huub Pragt over de expeditie van Napoleon naar Egypte

16:00 uur einde

Reis mee naar het slagveld in Waterloo

Hebt u na het zien van de film nog niet genoeg gekregen van Napoleon? Het is mogelijk om direct aansluitend aan de film met Historizon per touringcar naar Waterloo te reizen om daar het slagveld uit 1815 te bezoeken. Kijk voor meer informatie op de pagina over deze reis:

Informatie

Prijs: € 45,-

Inclusief: Film, lezingen, koffie/thee en lunch

Datum:  Woensdag 6 december 2023

Tijd: ca. 10:30 tot 16:00 uur

N.B. Dit programma is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden. U wordt dan aan de wachtlijst toegevoegd. Update: dit programma wordt op woensdag 10 januari 2024 herhaald.

Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant