Laden Evenementen

Beleef het rampjaar 1672 met Camerata Trajectina in Redeloos, Radeloos, Reddeloos!

Een aantal jaar geleden organiseerde Historizon met Camerata Trajectina en Hans Goedkoop programma’s in verschillende steden rondom het muziekoptreden Vive le Geus! over de Tachtigjarige Oorlog.

Dit najaar storten Hans Goedkoop (Andere Tijden) en Camerata Trajectina zich  in het woelige jaar 1672. In deze multimediale muziekvoorstelling brengt Camerata Trajectina de geschiedenis opnieuw tot leven met liederen van toen uit het heetst van de strijd. Het is oorlog en er zijn onderlinge spanningen: hoe heeft het zover kunnen komen. Van 2 oktober tot en met 29 oktober is Redeloos, Radeloos, Reddeloos op verschillende plekken te zien.
Bij drie voorstellingen organiseert Historizon een extra programma. Op 8 oktober in Den Haag, 21 oktober in Groningen en 29 oktober in Gouda.

De muziekvoorstelling voor deze data is ook via Historizon te boeken: 

De start van het Rampjaar is het begin van het einde van de ‘Gouden Eeuw’ die ons land heeft doorgemaakt. De Franse zonnekoning Lodewijk XIV wil de republiek Nederland inlijven en zet ter verdediging ons land voor de helft van haar grondgebied onder water. De regenten trekken zich terug achter de Waterlinie, de Franse troepen hebben vrij spel in de landelijke gebieden.

Muziek als troost, als nieuwsbron én als propagandamiddel De emoties lopen hoog op en het land is tot op het bot verdeeld. Frans versus Nederlands, droog versus ondergelopen, Oranje versus De Witt, het volk versus de elite. De verschillende standpunten worden via projecties levensecht vertolkt door Hans Goedkoop in de rol van Johan de Witt en Leendert de Ridder (Mees Kees) als Willem III. Camerata Trajectina kruipt, op het podium, in de rol van de klagende, strijdlustige of wanhopige burger met een aangrijpend repertoire. De liederen leren de chaos te begrijpen, verwoorden de hoop en angst, maar nemen ook een standpunt in om anderen te overtuigen.

‘Het volk redeloos, de regering radeloos en ons land reddeloos!’ Wie heeft de macht en bepaalt de koers van het land? Met Redeloos, radeloos, reddeloos zet Camerata Trajectina een eigentijdse voorstelling neer die aanzet tot nadenken. Kunnen er paralellen getrokken worden met het huidige politieke klimaat, waarin de kloof tussen burger en politiek ook alsmaar groter lijkt te worden?

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=i3AtYAemoXY[/embedyt]

Historisch voorprogramma

In drie steden organiseert Historizon bij deze concerten een voorprogramma. Hiervoor zijn slechts beperkt kaarten beschikbaar. De opzet van dit voorprogramma is als volgt.

Groningen op 21 oktober

ca. 15:30 uur ontvangst met drankje
16:00 uur Bezoek de tentoonstelling in Groninger Museum
vanaf 18:00 uur diner in restaurant
20:00 uur deelname aan muziekvoorstelling Redeloos, Radeloos, Reddeloos! in het Der Aa-Theater.
ca. 21:15 uur einde

Gouda op 29 oktober

ca. 15:30 uur ontvangst met drankje
16:00 uur Stadswandeling
vanaf 18:00 uur diner in restaurant
20:00 uur deelname aan muziekvoorstelling Redeloos, Radeloos, Reddeloos! in De Garenspinnerij.
ca. 21:15 uur einde

Voor deze voorprogramma’s zijn maximaal 30 kaarten per keer beschikbaar.

Informatie:

Speeldata met Historizon
Zaterdag 8 oktober om 20:00 uur in Den Haag (geweest)
Vrijdag 21 oktober om 20:00 uur in Groningen
Zaterdag 29 oktober om 20:00 uur in Gouda

Aanmelden:

Deelname alleen concert Groningen, 21 oktober 2022
€ 30,00
Deelname concert en historisch voorprogramma Groningen, 21 oktober 2022
€ 89,00
Deelname alleen concert Gouda, 29 oktober 2022
€ 30,00
Deelname concert en historisch voorprogramma Gouda, 29 oktober 2022
€ 89,00
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant