Laden Evenementen

Met Lard van der Pal wandelen we  door Haarlem. 450 jaar geleden was de stad het toneel van een verwoestend beleg door Spaanse troepen. Wat is daar nu nog van terug te vinden in de stad?

In ieder geval zijn er veel sporen terug te vinden van de rustperiode die volgde op het Beleg en van de vele Vlamingen die een veilig thuis vonden in de stad. De Vlaamse schilder Frans Hals vestigde zich in Haarlem en bouwmeester Lieven de Key heeft verschillende bijzondere panden in het centrum gebouwd.

Programma

We verzamelen vanaf 10:00 uur voor koffie of thee op een locatie op korte loopafstand van station Haarlem Centraal. Vanaf deze plek laten we ons met een boot rondvaren over grachten en singels van de stad en over de rivier Spaarne. Aan boord kan Lard dan alvast vertellen over de belegering van Haarlem en de invloed van de Vlaamse immigranten na die periode.

We gebruiken de lunch in de buurt van de Grote Markt. ‘s Middags geeft Lard een rondleiding door Haarlem waarbij we onder andere het Noord-Hollands Archief bezoeken en de tijdelijke tentoonstelling ‘Vlaams Haarlem’.

Rond 16:30 uur sluiten we het programma af met een drankje.

Informatie

Prijs: € 69,- (inclusief: gidsen, koffie/thee, vaartocht, lunch en sommige toegangen)
Datum: Zaterdag 18 maart 2023
Tijd: 10:00 uur – 17:00 uur

Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant