Laden Evenementen

Deze dagtocht van Die Goude brengt u naar het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. ’s Morgens staan we stil bij de watersnoodramp van 1953 en hoe de Zeeuwse- en Zuid-Hollandse eilanden verandert zijn door de bouw van de Deltawerken.

’s Middags bezoeken we de havenstad Zierikzee. Deze parel aan de Oosterschelde was lang een belangrijke vissersplaats en tijdens de middeleeuwen legden hier handelsschepen aan uit heel Europa.

Dit is het programma

Datum:                Zaterdag 15 april 2023

08:30 uur            Vertrek uit Gouda bij station aan de Burgemeester Jamessingel met touringcar naar Ouwerkerk.

Ca. 10:00 uur     Aankomst Watersnoodmuseum

Eén van de medewerkers vertelt het verhaal over de watersnoodramp, de caissons en het museum. Daarnaast worden polygoonbeelden uit 1953 getoond. Dit alles onder het genot van een Zeeuwse bolus en een kopje koffie of thee, waarna u het museum gaat bezoeken.

12:30 uur            Naar Zierikzee

13:00 uur            Lunch in Zierikzee aan Oude Haven

14:00 uur            Wandeling met gidsen door Zierikzee met bezoek aan het museum en rondleiding in het eeuwenoude Gravensteen

16:00 uur            Vrije tijd / of afsluitende borrel

16:30 uur            terugrit naar Gouda

18:00 uur            Weer terug in Gouda

De kosten voor deze dag zijn € 69,- per persoon. Deze dag gaat door met een minimum van 30 personen. De prijs is inclusief vervoer, gidsen, koffie/ thee, lunch, entreegelden, administratiekosten en fooi.

Aanmelden:

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant