Laden Evenementen

Bijzonder bezoek aan patriciërswoning in Haastrecht

Museum Paulina Bisdom van Vliet is een sfeervol, authentiek ingericht woonhuismuseum in Haastrecht, vlakbij Gouda. In het gedempte licht dwaalt u van kamer naar kamer en ziet u de meest schitterende serviezen, meubelstukken, schilderijen, uitbundig versierde gordijnen. U loopt over de fraaie, handgeknoopte tapijten. Het voelt alsof u bij een rijke familie op visite bent.

Paulina le Fèvre de Montigny–Bisdom van Vliet was de laatste bewoonster van deze patriciërswoning uit de negentiende eeuw. Zij was een bijzondere vrouw die veel betekend heeft voor de samenleving van Haastrecht en omgeving. Nadat Paulina in 1923 was overleden, werd het huis een museum. Tot op de dag van vandaag is het huis nog precies zo ingericht als in de tijd dat het bewoond werd.

Dit programma begint met een lezing door kunsthistoricus Jim van der Meer Mohr. Hij vertelt over de familiegeschiedenis en geeft uitleg over de schitterende collectie van gordijnstoffen, schilderijen, porselein en zilverwerk. Vervolgens neemt hij ons mee voor een rondleiding door het huis.

Bijzonderheden

Prijs: € 29,- (inclusief: koffie/thee, lezing en rondleiding)

Datum:  zaterdag 20 mei 2023

Tijd: exacte tijden worden nog bekendgemaakt

 

Titel

Ga naar de bovenkant