Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In 2021 is het 80 jaar geleden dat heer Bommel en Tom Poes geboren werden. Hun schepper, de tekenaar en schrijver Marten Toonder, woonde in deze tijd in Amsterdam. Amsterdam was dus de plek waar hij zijn eerste grote succes verwierf. Al snel vestigde hij hier zijn strip- en tekenfilmstudio’s. En dat allemaal terwijl het oorlog was. Toonder beschreef zijn ervaringen met de stad Amsterdam in bezettingstijd op boeiende wijze in het tweede deel van zijn autobiografie: Het geluid van bloemen.

Deze Bommelwandeling door het centrum van Amsterdam voert langs de panden waar Toonder woonde en werkte, maar ook langs andere locaties die belangrijk voor hem waren en waar een verhaal aan vastzit. Waar was de bekende ‘Hulpstudio nr. 2’, het pand waarin in werkelijkheid de persen van illegale drukkerij DAVID stonden opgesteld? Waar was het Prinsengrachtziekenhuis waarnaar Marten Toonder en zijn vrouw Phiny op een donkere winteravond tijdens spertijd een barre tocht maakten terwijl zij op het punt van bevallen stond? Waar zat de redactie van De Telegraaf waarin Tom Poes voor het eerst verscheen, en waar was Toonders belangrijkste uitgeverij gevestigd: De Bezige Bij? En welke herensociëteit stond model voor de Rommeldamse Kleine Club?

Langs al deze plekken worden we rondgeleid door neerlandicus en Bommeldeskundige Klaas Driebergen, die vertelt welke verhalen erbij horen en voorleest uit Toonders werk.

Ook voor de innerlijke mens wordt op deze dag goed gezorgd. Zo genieten we van een heerlijke lunch in Hotel de l’Europe: Toonders pied-à-terre in Nederland in de jaren dat hij in Ierland woonde.

Informatie: 

Prijs: € 89,- p.p.
Inclusief: koffie/thee, Luxe lunch in hotel “l Europe, wandelingen, bezoeken en verhalen door Klaas Driebergen
Data: Maandag 12 juli 2021 Deze datum zit vol
Vrijdag 6 augustus 2021 Nog 1 plaats beschikbaar
Vrijdag 3 september 2021
Zaterdag 30 oktober 2021
Graag in het vak opmerkingen de datum van uw voorkeur aangeven. Per dag zijn er ca. 15 deelnemers

Aanmelden:

    Inschrijven

    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

    Ga naar de bovenkant