Laden Evenementen

Dacia – Rijk van goud en zilver
Inleidende lezing en rondleiding expositie 
met Diana de Wild

In het Drents Museum is de grote archeologietentoonstelling Dacia – Rijk van goud en zilver te zien. Meer dan vijftig goud- en zilverschatten uit het Roemenië van de 20ste eeuw voor Christus tot de 3de eeuw na Christus komen naar Assen. Het grootste gedeelte dateert uit de periode vóór de Romeinse verovering (106 n. Chr.). Dacia vertelt het verhaal van de Daciërs, een van de ‘vergeten volkeren’ uit de wereldgeschiedenis. De tentoonstelling is van 7 juli tot en met 26 januari 2025 te zien in ons museum.

In de 2de eeuw voor Christus bewonen de Daciërs een groot deel van het tegenwoordige Roemenië, Dacië. De unieke geografische locatie – tussen de Euraziatische steppe in het oosten, de mediterrane wereld in het zuiden en Centraal Europa in het westen – maakt het gebied een kruispunt van culturen. Grieken, Kelten, Thraciërs, Scythen en Perzen hebben allemaal hun invloed op de Daciërs en elementen van deze verschillende culturen zijn dan ook terug te vinden in de objecten. Ook de Romeinen hebben veel interesse in Dacië. Zij wijden er twee veldslagen aan om uiteindelijk in 106 na Christus het strijdvaardige volk te veroveren. In Dacia – Rijk van goud en zilver focust het museum op de periode vóór deze verovering. Centraal staan de identiteit van de Daciërs en de indrukwekkende goud- en zilverschatten.

Archeologe Diana de Wild verzorgt een inleidende lezing over de geschiedenis van de Daciërs. Na de lunch verzorgt ze een rondleiding bij de tentoonstelling Dacia – Rijk van goud en zilver in het Drents Museum in Assen.

Bijzonderheden:

Datum: vrijdag 4 oktober

Kosten: € 69,- per persoon.

Locatie: Drents Museum, Assen

Gids: Diana de Wild

Inclusief: Lezing, koffie/thee en lunch

Exclusief: entree tot het Drents Museum (gratis met Museumkaart)

Aanmelden:

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant