Laden Evenementen

Architectuur in Wassenaar

Wegens grote belangstelling voor de eerste dagtocht, wordt de architectuurdagtocht naar Wassenaar op 15 april a.s. herhaald.  Met Marcel Teunissen reizen we die dag per bus door de omgeving van Wassenaar.

Wassenaar was Wassenaar rond 1900 een kleine, landelijke gemeente met 3500 inwoners. Na die tijd moderniseerde het in velerlei opzichten, waarbij zich tal van verschillende bouwstijlen manifesteerden. Niet alleen voor ontwikkelaars en architecten was Wassenaar, vanwege het gemeentelijk laissez-faire beleid, een aantrekkelijke gemeente, aan nieuwe bewoners bood het aantrekkelijke belastingvoordelen. Het uitbreidingsplan van de jaren ’20 voorzag in de groei naar een stad van 500.000 inwoners. Deze plannen zijn echter nooit volledig tot uitvoering gekomen, waardoor het landelijke en monumentale karakter van Wassenaar behouden is gebleven.

Het programma

Startpunt van de dagtocht is station Den Haag Centraal. We beginnen om 10.00 uur met een kopje koffie/thee. We zullen hier ook een korte inleiding krijgen voor deze dag. Vervolgens stappen we in de bus voor een architectuur-rondrit rond Wassenaar.

Tijdens de bustocht staan onder meer bezoeken aan de buurt Clingenbosch, landgoed De Paauw, Huis Neijenburgh, Villa Schouwenhoek, de vrijstaande villa’s en sociale woningbouw in Kerkehout en de monumentale panden in de dorpskern van Wassenaar op het programma. We onderbreken het programma voor een lunch. We sluiten de dag af rond 16.30 uur met een borrel in de buurt van station Den Haag Centraal.

Wilt u alvast een kleine indruk krijgen van de dagtocht? Op deze pagina vindt u een impressie van de dagtocht op zaterdag 11 februari j.l.

Informatie:

Datum:           15 april
Prijs:               € 89,- p.p.
Inclusief:        Vervoer per touringcar, Koffie/thee, toegangen, lunch, gidsen en drankje na afloop.

Aanmelden:

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant