Laden Evenementen

Bezoek Willet-Holthuysen en Museum Van Loon

In het centrum van Amsterdam bevinden zich twee imposante grachtenhuizen, die het verhaal vertellen van rijkdom, macht en pracht in de Amsterdamse grachtengordel.

Huis Willet-Holthuysen is een dubbel herenhuis aan de Herengracht heeft veel stijlkamers. Er zijn salons in Neo-Lodewijk XVI-stijl en de tuin is ontworpen als symmetrische Franse stijltuin. Het huis ontleent zijn naam aan het echtpaar dat hier eind 19e eeuw woonde: Abraham Willet en Louisa Holthuysen. Zij verzamelden veel kunst en objecten en en lieten het interieur vormgeven naar hun eigen smaak. Ook toen werd deze pracht al beschouwd als een herinnering aan een romantisch verleden. Het interieur was voor het echtpaar dé manier om hun smaak en rijkdom te delen met anderen.

Een paar honderd meter verderop ligt Museum Van Loon, een schitterend woonhuis dat in 1672 werd ontworpen door de architect Adriaen Dortsman. De eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. De inrichting van het huis ademt nog de sfeer van de rijkdom die de stad in die tijd beleefde. In de kamers vinden we portretten, schitterend meubilair, fraai zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen. Achter het huis ligt een prachtige tuin. De tuin is aangelegd in de stijl van de 17e eeuw en wordt afgesloten door de fraaie gevelwand van het koetshuis.

 

Programma

We starten bij restaurant Amstel 1 met een kop koffie. Vervolgens verplaatsen we ons naar Museum Willet-Holthuysen aan de Herengracht. Tijdens de rondleiding komen we alles te weten over de geschiedenis van de familie, het huis en de collectie.

We lunchen aan de Amstel. Aansluitend maken we onder leiding van gids Lard van der Pal een wandeling door de grachtengordel.

We eindigen de wandeling bij Museum Van Loon aan de Keizersgracht. Ook hier krijgen we een rondleiding door het museumhuis en het koetshuis.


Bijzonderheden

Prijs: € 69,-

Inbegrepen: rondleidingen, gids, koffie/thee, lunch

Niet inbegrepen: entree tot het Museum Willet-Holthuysen € 12,50 en Museum Van Loon € 13,50 (gratis met Museumkaart)

Datum: zaterdag 28 oktober 2023

Tijd: 10.15-16.30 uur

Aanmelden

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant