Laden Evenementen

Een programma over de legerplaats Matilo bij Leiden, het kanaal van Corbulo en een bezoek aan de gevonden voorwerpen in het Rijksmuseum van Oudheiden.

N.B. Dit programma is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de tweede dagtocht naar Matilo, op zaterdag 23 september. 

Dit programma start vanaf de Apothekersdijk in Leiden voor een vaartocht over Oude Rijn, ooit de noordgrens van het machtige Romeinse rijk. Tweeduizend jaar geleden was het druk op en langs de Oude Rijn, de Limes (noordgrens) van het machtige Romeinse Rijk. Het was een van de belangrijkste vaarroutes voor troepen en handel van Europa.

Het ochtendprogramma duurt ongeveer drie uur. We varen naar het voormalige fort Matilo, waar 2000 jaar geleden het Romeinse leger het Kanaal van Corbulo bewaakte. Hier stappen we uit, bezoeken het Archeologisch Park
Matilo en de prachtige historische tuinen. Daarna varen we weer terug naar Leiden.

Na de lunch bezoeken we het Rijksmuseum van Oudheden, waar we in het bijzonder stilstaan bij de opgravingen die in deze streek zijn gedaan. Zowel ‘s morgens als ‘s middags gaan deskundige specialisten en gidsen mee.

Bijzonderheden

Data: zaterdag 26 augustus

Tijd: ca. 10.00- 17.00 uur

N.B. Het programma op zaterdag 26 augustus is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de dagtocht naar Matilo op zaterdag 23 september

Prijs: € 69,- p.p.

Inclusief: Gidsen, koffie/thee, vaartocht en lunch

Exclusief: Toegang Rijksmuseum van Oudheden € 14,- (gratis met Museumkaart)

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant