Laden Evenementen

Dagtocht Pilgrim Fathers in Leiden

Met een stadswandeling door het centrum van Leiden, een bezoek aan de Pieterskerk en een toelichting in The Pilgim Archives komt u in de wereld van de Pilgrim Fathers terecht. Dit jaar wordt herdacht dat deze groep mensen 400 jaar geleden met de Mayflower van Europa naar de Nieuwe Wereld reisden.

Onder andere in het Museum de Lakenhal is hier een tentoonstelling over te zien.

 PILGRIMS NAAR AMERIKA – EN DE GRENZEN VAN VRIJHEID

‘Pilgrims naar Amerika – en de grenzen van vrijheid’ onderzoekt de grenzen van vrijheid. De tentoonstelling toont de opmerkelijke reis van de Pilgrims aan het begin van de zeventiende eeuw. Van het Engeland waar ze vandaan kwamen, via de stad Leiden waar ze elf jaar in vrijwillige ballingschap verbleven, naar de wereld van de Native Americans die ze koloniseerden. Welke grenzen kwamen deze Pilgrims tegen in hun zoektocht naar vrijheid en hoe gingen ze met deze grenzen om? En wat vertelt het historische Pilgrimverhaal ons nu over grenzeloze vrijheid?

Programma:

Met Leidenaar en historicus Marijn Prakke wandelt u deze dag door Leiden en brengt bezoeken aan het Archief, de Pietserkerk, het Leiden American Pilgrim Museum en de tentoonstelling in Museum Lakenhal.

We starten om 10:00 uur bij Erfgoed Leiden.
Het programma wordt onderbroken voor koffie/thee en lunch.

Prijs: € 59,- (inclusief: gidsen, koffie/thee, lunch en sommige toegangen)
Datum: Vrijdag 11 september 2020
Exclusief: Toegang Museum Lakenhal á € 12,50 (gratis met museumkaart)

Aanmelden:

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

    Share This Story, Choose Your Platform!

    Ga naar de bovenkant