Laden Evenementen

Bezoek Thorn en de tentoonstelling ‘De vergeten prinsessen van Thorn’

Thorn, “het witte stadje”, uitgegroeid van abdij tot de hoofdplaats van een zelfstandig miniatuur-vorstendom. Meer dan 800 jaar geregeerd door de hoogste adellijke dames, onder leiding van een vorstin-abdis. Dit bolwerk van vrouwelijke heerschappij met een eigen muntslag, een mini-leger en eigen rechtspraak heeft bestaan tot de komst van de Fransen op het einde van de 18e eeuw. Sporen van dit vorstelijk verleden zijn nog steeds op veel plaatsen terug te vinden. De historische kern is een beschermd stadsgezicht. Wandelend door de pittoreske straatjes met hun witte huizen en karakteristieke sierbestrating van maaskeien en kinderkopjes, proeft u nog de sfeer van vervlogen tijden. De imposante, prachtig gerestaureerde Abdijkerk is een bezoek meer dan waard.

Met Historizon bieden we u nu een uniek programma waarbij we de tijdelijke tentoonstelling ‘De vergeten prinsessen van Thorn’ in het Limburgs Museum in Venlo bezoeken. De tentoonstelling volgt het leven van een aantal van deze prinsessen en geeft een unieke inkijk in het leven van de Europese adel in de achttiende eeuw. Een leven met een voor die tijd grote vrijheid en vol pracht en praal, maar ook een leven in een gouden kooi.

Programma

We starten om 10:00 uur met koffie bij het NS-station van Roermond. Als u met de auto komt is het ook mogelijk om hier in de buurt te parkeren. We reizen met een touringcar naar Thorn. Hier worden we rondgeleid, we bekijken een film over de historie van Thorn en bezoeken de abdijkerk en het gemeentemuseum.

We gebruiken de lunch nog in Thorn waarna we met de touringcar naar Venlo reizen. Hier worden we afgezet bij het Limburgs Museum waar we een rondleiding krijgen in de tijdelijke tentoonstelling ‘De vergeten prinsessen van Thorn’. Om ca. 17:00 uur zijn we hier klaar en reizen we met de trein terug naar Roermond.

Informatie

Datum:                Zaterdag 27 november 2021
Prijs:                     €79,- (dit is inclusief de toeslag voor de tentoonstelling maar exclusief de reguliere toegang van het Limburgs
Museum á € 13,50. Gratis met onder andere Museumkaart.)
Inclusief:             Rondleidingen, overige toegangen, vervoer per touringcar, koffie/thee en lunch.

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

    Share This Story, Choose Your Platform!

    Titel

    Ga naar de bovenkant