Laden Evenementen

Programma over de Romeinse legerplaats Matilo, het kanaal van Corbulo en een bezoek het Rijksmuseum van Oudheden

Dit programma start in Leiden met een vaartocht over Oude Rijn, ooit de noordgrens van het machtige Romeinse rijk. Tweeduizend jaar geleden was het druk op en langs de Oude Rijn, de Limes (noordgrens) van het machtige Romeinse Rijk. Het was een van de belangrijkste vaarroutes voor troepen en handel van Europa.

Het ochtendprogramma duurt ongeveer drie uur. We varen naar het voormalige fort Matilo, waar 2000 jaar geleden het Romeinse leger het Kanaal van Corbulo bewaakte. Hier stappen we uit, bezoeken het Archeologisch Park Matilo en de prachtige historische tuinen. Daarna varen we weer terug naar Leiden.

Na de lunch bezoeken we het Rijksmuseum van Oudheden waarbij we in het bijzonder stil staan bij de vondsten die in deze streek zijn gevonden. Zowel ‘s morgens als ‘s middags gaan deskundige specialisten en gidsen mee.

De dagtochten Romeins Matilo worden door Historizon aangeboden in samenwerking met Stichting De Leidse Rederij, Hazenberg Archeologie en Park Matilo.

Dit programma wordt op meerdere zaterdagen van juni t/m september 2024 aangeboden. U kunt de door u gewenste datum selecteren in het onderstaande inschrijfformulier.

Bijzonderheden

Data: zaterdag 29 juni, 27 juli, 31 augustus, 28 september 2024

Prijs: € 69,- p.p.

Inbegrepen: Gidsen, koffie/thee, vaartocht en lunch

Niet inbegrepen: Toegang tot het Rijksmuseum van Oudheden (gratis met Museumkaart)

Maximaal 25 deelnemers per keer

N.B. Deze dagtocht is volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor een van de andere data: 27 juli, 31 augustus of 28 september.

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant