Laden Evenementen

Webinar Den Haag en zijn cabaretiers

Waarom komen er uit Den Haag zoveel getalenteerde grappenmakers? Is het de zeelucht, de uitbundige amusementstraditie in het voorheen mondaine Scheveningen, de aanwezigheid van veel bespottelijke politieke figuren, het fijn vertakte netwerk van theaters, de Haagse grote bek, de variëteit aan werelden in de Residentie?

Feit dat is dat vele groten uit het cabaret, die typisch Nederlandse vorm van satire, uit Den Haag afkomstig zijn: Wim Kan, Paul van Vliet, Harry Jekkers, Sjaak Bral, alsmede erkende humoristen als Simon Carmiggelt, Remco Campert, tekenaar Marnix Rueb, de schepper van volksheld Haagse Harry, en natuurlijk Kees van Kooten en Wim de Bie.

Schrijver en cabaretier Marcel Verreck (ooit met mede-Hagenaar Paul Pleijsier winnaar van het Leids Cabaret Festival) neemt u mee op een persoonlijke, rijk geïllustreerde tocht (met veel afbeeldingen en fragmenten) door de geschiedenis van het Haagse cabaret.

Wie is Marcel Verreck?

Marcel Verreck (Den Haag, 1960) is neerlandicus en studeerde af op ‘Postmodernistische aspecten in de roman De Oorveeg’ van de schrijver Willem Brakman.  Hij won in 1987 samen met Paul Pleijsier het Leids Cabaret Festival. Als Verreck & Pleijsier maakten zij vier succesvolle theaterprogramma’s en de liedjes-CD Ja. In september 2019 brachten Verreck & Pleijsier een nieuwe liedjes-CD uit, getiteld ‘Reünie’. Het bijbehorende muzikale theaterprogramma met dezelfde titel werd vanaf dat moment in de theaters gespeeld. Voor de KRO-televisie presenteerde Marcel Verreck twee seizoenen De Aso-show.
Bekijk meer informatie over Marcel Verreck op zijn website: http://www.marcelverreck.nl/

Kom alvast in de stemming met het volgende lied dat Marcel met Paul Pleijsier maakten in de coronatijd:

 

Aanmelden:

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant