Laden Evenementen

Historizondag in Den Haag

Op zaterdagmiddag 3 februari organiseert Historizon de jaarlijkse Historizondag. Dit jaar doen we dat in de Paleiskerk in Den Haag. Op de Historizondag presenteren we onze activiteiten voor 2024 en kunt u inspirerende lezingen bijwonen. Ook kunt u kennismaken met de medewerkers, reisbegeleiders en gidsen van Historizon.

Paleiskerk
De Paleiskerk bevindt zich aan de Paleisstraat in Den Haag, vlakbij Paleis Noordeinde. De kerk is herkenbaar aan het monumentale roosvenster in de fraaie puntgevel. De eenbeukige Haagse kerk uit 1885 is een zeldzaam voorbeeld van neo-Romaanse architectuur. Het oorspronkelijke ontwerp is van architect K. Stoffels. In 2002 werd de kerk ingrijpend gerestaureerd en gerenoveerd door architect ir. Laurens Vis. De Paleiskerk is nog volop in gebruik als kerk van de Doopsgezinde gemeente Den Haag. Een leuk weetje daarbij: doopsgezinden geven hun kerkgebouwen wereldwijd dezelfde naam: ‘de Vermaning’. Dat geldt dus ook voor de Paleiskerk. (foto: Paleiskerk in 1965, collectie Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed)

Programma:
U bent van harte welkom vanaf ca. 13.30 uur. De middag duurt tot ca. 17.00 uur. De exacte tijden en het programma van de Historizondag zullen nog worden bekendgemaakt.

Aanmelden
De Historizondag is inmiddels volgeboekt, we hebben de maximale capaciteit van de Paleiskerk bereikt. Nieuwe aanmeldingen zullen worden toegevoegd aan de wachtlijst.

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant