Laden Evenementen

HISTORIZON – vierdelige digitale lezingenreeks – november – december 2022

Nieuwe serie over architectuur met Marcel Teunissen

Hoogbouw in Nederland

Een serie over hoogbouw in Nederland zou kunnen beginnen bij het Witte Huis in Rotterdam dat bij de bouw aan het einde van de negentiende eeuw de eerste wolkenkrabber in Europa werd genoemd. En eindigen met de Zalmhaventoren in Rotterdam dat nu het hoogste gebouw van Nederland is.

Maar ook buiten Rotterdam zijn veel voorbeelden te vinden. We beperken ons in deze serie tot Nederland. De ministeries en woontorens in Den Haag zijn natuurlijk ook prachtige objecten om te bespreken.

En ook buiten de randstad vinden we in Eindhoven, ’s Hertogenbosch, Tilburg en Enschede voorbeelden van hoogbouw. Iedere provincie heeft wel zijn eigen hoogste gebouw.

In deze online serie maken we een ronde langs deze objecten, bespreekt Marcel de architectenbureaus die hieraan werkten en de keuzes die gemaakt zijn.

Tijdens de live afleveringen is het mogelijk om vragen te stellen en ook zijn de lezingen direct na afloop online beschikbaar om terug te kijken.

De data zijn:

Aflevering 1 – Donderdag 24 november 2022 om 19:30 uur

Aflevering 2 – Donderdag 1 december 2022 om 19:30 uur

Aflevering 3 – Donderdag 8 december 2022 om 19:30 uur

Aflevering 4 – Donderdag 15 december 2022 om 19:30 uur

Prijs: De complete serie kost € 50,-. Het is ook mogelijk alleen voor een losse aflevering in te schrijven. Binnenkort verschijnen de titels van de afzonderlijke lezingen.

Aanmelden:
Totaal
Ga naar de bovenkant